Huawei confirmă Kirin 980, chipset-ul pe care îl va folosi în dezvoltarea noului Mate 20

16.08.2018
Huawei confirmă Kirin 980, chipset-ul pe care îl va folosi în dezvoltarea noului Mate 20

Huawei, al doilea producător de smartphone-uri din lume, a anunţat că va dezvălui noul său procesor high-end foarte curând. Acesta va fi numit Kirin 980, după cum era de aşteptat, iar primul smartphone în care va fi integrat va fi modelul Mate 20, care a primit odată cu această confirmare şi o fereastră de lansare. Noul procesor va fi construit folosind un nou proces de fabricaţie, care va asigura eficienţă mai mare şi performanţă ridicată.

Kirin 980 va fi primul procesor proprietar produs de Huawei care va beneficia de o arhitectură pe 7nm. Acest lucru înseamnă că va beneficia de un consum redus de energie şi va putea susţine frecvenţe mai înalte fără a disipa mai multă căldură. Acest lucru înseamnă performanţă ridicată în toate cazurile de utilizare şi probabil autonomie crescută faţă de generaţia precedentă.

Huawei spune că noul său procesor va folosi opt nuclee ARM, patru de putere înaltă A76 şi patru A55 de putere mai mică, la o frecvenţă de 2,8 GHz. Astfel, performanţa va fi crescută cu aproximativ 20% faţă de Kirin 970, care se regăseşte în Mate 10 şi P20, cu un consum de energie mai mic cu 40%. Anunţul oficial urmează să fie făcut în cadrul târgului de tehnologie IFA 2018, care va avea loc la sfârşitul lunii august în Berlin.

Mate 20, primul smartphone care va fi echipat cu Kirin 980 va debuta în octombrie, o perioadă în care ne aşteptăm să vedem şi noile iPhone-uri de la Apple, cât şi noua generaţie de smartphone-uri Pixel 3 de la Google.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult