Huawei Ascend D2 – un supertelefon cu ecran Full HD

08.01.2013
Huawei Ascend D2 - un supertelefon cu ecran Full HD

Huawei ţine cu tot dinadinsul să-şi adjudece un loc printre producătorii smartphone de top, iar pentru atingerea acestui ţel a creat un telefon cu specificaţii de invidiat, echipat cu chipset quad-core şi ecran de rezoluţie impresionantă.

Huawei Ascend D2 - un supertelefon cu ecran Full HD

Spre deosebire de frăţiorul Ascend Mate, Huawei Ascend D2 se prezintă drept un smartphone mai practic şi confortabil de ţinut în buzunar, care pe deasupra oferă şi un set de specificaţii superioare. Ascend D2 vine echipat cu ecran Full HD de 5 inch capabil să redea imagini la o claritate greu de egalat, graţie folosirii unei matrice LCD cu densitate 443 ppi. Chipsetul instalat este acelaşi Huawei K3V2, un model quad-core cu frecvenţă de 1.5 GHz. Pe spate găsim o cameră foto cu rezoluţie cel puţin îndrăzneaţă, de 13 MP, asistată de un blitz LED.

Huawei Ascend D2

În carcasa cu ramă argintie în stil Apple iPhone se ascunde un acumulator de 3000 mAh, dimensionat pentru o aproximativ două zile de funcţionare. Poate mai mult decât produsele competitorului mai sus menţionat, Huawei Ascend D2 oferă protecţie excelentă împotriva micilor accidente ce implică contactul cu apa.

Sistemul de operare livrat este Android Jelly Bean, îmbunătăţit prin adăugarea de suport split-screen multi-tasking (rularea mai multor aplicaţii în paralel pe ecran) şi tehnologie de realitate augmentată.

Huawei Ascend D2 - carcasă rezistentă la apă şi stropire

Comparat cu predecesorul său Ascend D, noul Huawei Ascend D2 se prezindă ca un pas înainte pe toate planurile: dimensiunea şi rezoluţia eranului, performanţele chipsetului instalat şi designul carcasei. Rămâne de văzut care este preţul de achiziţie şi cât de mult vom avea de aşteptat până ce noul smartphone va ajunge pe rafturile magazinelor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult