Lenovo VIBE S1 Lite: un mid-range surprinzător anunţat la CES 2016

05.01.2016
Lenovo VIBE S1 Lite: un mid-range surprinzător anunţat la CES 2016

Lenovo a anunţat la CES 2016 un smartphone mai puţin obişnuit numit VIBE S1 Lite. Acesta se încadrează cu succes în categoria mid-range, atunci când vorbim despre specificaţii tehnice şi preţ, însă vine cu o serie de capabilităţi pe care le regăsim de obicei doar pe dispozitive din game superioare. Fotografia pare să fie însă punctul său forte, integrând doi senzori cu rezoluţie înaltă, însă nu dezamăgeşte nici la capitolul design.

Lenovo VIBE S1 Lite foloseşte componente standard pentru un smartphone mid-range. Acesta este bazat pe un procesor octa-core MediaTek MTK 6753 la 1,3 GHz, dispune de 2 GB memorie RAM şi 16 GB spaţiu de stocare intern. Pentru un smartphone de acest gen, includerea unui panou de IPS cu diagonala de 5” şi rezoluţie Full HD este destul de neobişnuită, la fel şi includerea unui senzor Sony de 13 megapixeli cu detecţie de fază pentru focalizare. Până în prezent o astfel de cameră foto se regăsea doar pe modelele de top de la companii precum Samsung sau Apple, însă Lenovo a reuşit să o aducă şi pe un telefon mult mai ieftin. Camera foto frontală dispune de un senzor de 8 megapixeli, o rezoluţie superioară faţă de cea oferită de alţi concurenţi direcţi din această categorie.

Desigur, utilizatorii lui VIBE S1 Lite vor fi probabil mai puţini pretenţioşi când vine vorba despre performanţă brută, însă cu siguranţă vor fi mulţumiţi atât de performanţa foto, cât şi de durata de utilizare a telefonului. Cu un acumulator de 2700 mAh, un procesor de medie, cu consum redus şi un display de 5”, ar trebui să ofere cel puţin o zi de utilizare normală la o singură încărcare. Cei care au nevoie de mai mult spaţiu de stocare pot adăuga un card microSD, iar cei care folosesc mai multe numere, pot adăuga două cartele NanoSIM.

Lenovo va lansa modelul VIBE S1 Lite în toate teritoriile în care vinde deja telefoane, la un preţ de aproximativ 200 de euro. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult