Oppo lansează R9 şi R9 Plus, cu senzori foto frontali de 16 megapixeli

17.03.2016
Oppo lansează R9 şi R9 Plus, cu senzori foto frontali de 16 megapixeli

Oppo a anunţat noile sale smartphone-uri de top, R9 şi R9 Plus, care deşi nu impresionează prin designul extern, acestea integrează hardware destul de interesant cât să merite atenţia noastră. Da, la prima vedere am putea să zicem că avem de a face cu două clone chinezeşti de iPhone, însă carcasa ascunde componente premium şi camere foto de rezoluţie înaltă.

Noul Oppo R9 este un smartphone cu display AMOLED de 5,5” şi rezoluţie Full HD, care este „motorizat” cu un chipset octa-core pe 64 de biţi MediaTek Helio P10. Acesta este echipat cu 4 GB memorie RAM, 64 GB spaţiu de stocare şi opţiune de a adăuga carduri microSD. Nu în ultimul rând, avem de a face cu un acumulator de 2.850 mAh. Modelul R9 Plus în schimb vine cu un display mai mare, de 6”, cu chipset Snapdragon octa-core 652 ;i un acumulator de 4.120 mAh.

Ambele modele integrează senzori de 13 megapixeli pe partea din faţă, care pot realiza capturi video în 4K, şi senzorid e 16 megapixeli pe partea din faţă. Da, aţi citit bine. Oppo a preferat să ofere un senzor foto frontal cu rezoluţie mai mare, însă rezoluţia crescută nu asigură şi calitate mai bună a fotografiilor. Blitz-ul LED dual-tone se regăseşte doar pe partea din spate a dispozitivelor, deci în lumină slabă tot camera principală va realiza cadre mai bune.

Oppo R9 va fi comercializat în China la un preţ de 430 de dolari americani, în timp ce R9 Plus va costa 510 dolari. În general, Oppo nu oferă în mod oficial smartphone-uri în afara Asiei, însă există destule magazine care vor livra şi către Europa pentru doritori.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult