Oppo R7s: telefon mid-range cu 4 GB memorie RAM

19.10.2015
Oppo R7s: telefon mid-range cu 4 GB memorie RAM

Compania chineză Oppo este cunoscută pentru smartphone-uri cu specificaţii atrăgătoare la preţuri mici, noul model R7s reuşind să fie primul smartphone din gama mid-range care oferă 4 GB memorie RAM. Întrucât chiar şi procesoarele de medie pot satisface cam toate nevoile utilizatorilor de smartphone-uri, mai multă memorie RAM ar putea oferi îmbunătăţiri de performanţă evidente în special pentru cei care folosesc multe aplicaţii simultan.

Oppo R7s este doar o versiune îmbunătăţită a modelelor R7 şi R7 Plus lansate în primăvara acestui an. Smartphone-ul păstrează sensibilităţile de design ale acestora, fiind însă realizat în jurul unui display de 5,5” Full HD protejat de sticlă curbată „2.5D”, poziţionându-se între R7 şi R7 Plus (5” şi 6”). Pentru a putea oferi telefonul la un preţ accesibil, Oppo a ales chipset-ul octa-core Qualcomm Snapdragon 615, care oferă performanţă ridicată în majoritatea cazurilor, chiar dacă în teste rezultă că este mult mai lent decât variantele din seria 800. Fiind vorba despre un procesor pe 64 de biţi, cei 4 GB de memorie RAM vor putea fi folosiţi în totalitate.

Noul model va fi echipat cu acumulator de 3070 mAh, destul de mare pentru a oferi o durată de utilizare la o singură încărcare peste medie. Acesta, alăturat tehnologiei de încărcare rapidă proprietară VOOC asigură două ore de convorbiri pentru fiecare 5 minute de încărcare, cât şi protecţie împotriva supraîncălzirii. Asemeni celorlalte smartphone-uri din seria R7, şi varianta „s” include un locaş dual-SIM. Acesta serveşte dublu rol, putând ţine fie două cartele SIM (un micro SIM şi un nano SIM) fie o cartelă şi un card de memorie (micro SIM + card micro SD).

Nu a fost anunţată o dată de lansare şi un preţ pentru Oppo R7s, însă acesta ar putea fi poziţionat în ofertă undeva între R7 şi R7 Plus, deci în intervalul de preţ 350-430 de euro. În general Oppo îşi lansează smarpthone-urile la scurt timp după anunţ, deci este foarte posibil să poată fi comandat online în săptămânile următoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult