Parlamentul European reduce costul de voce şi Internet roaming

Parlamentul European reduce costul de voce şi Internet roaming

Problema costurilor ridicate când accesăm Internetul din afara ţării sunt pe cale să devină istorie. Cu 578 voturi pentru şi 10 împotrivă, Parlamentul European a votat pentru ieftinirea progresivă a tarifelor la Internet în roaming, dar şi a costurilor de voce şi SMS.

Începând cu 1 iulie 2012, operatorii nu au voie să aplice tarife mai mari de 70 de Eurocenţi / MB. Anul viitor costurile vor scădea şi mai mult, la 45 de Eurocenţi / MB, iar în 2014 se aşteaptă o ieftinire până la 20 de Eurocenţi / MB.

În sfârşit, roaming accesibil pentru România şi restul ţărilor din UE

Şi tarifele pentru voce şi SMS vor fi reduse progresiv: începând cu 1 iulie vor avea un prag limită de 29 Eurocenţi / minut şi 19 Eurocenţi / SMS, iar în 2014 nu vor fi mai mari de 19 Eurocenţi / minut, respectiv 9 Eurocenţi / SMS.

Va fi introdus şi un mesaj de avertizare când costurile totale se apropie de 50 de Euro / lună.

În tabelul de mai jos aveţi cifre comparative legate de tarifele actuale şi cele care urmează să intre în vigoare începând cu 1 iulie 2012. Toate tarifele menţionate sunt fără TVA.

Ultima reglementare, valabilă până pe 30 iunie 2012, data tocmai din 2007 şi nu prevedea limite pentru costurile de date stabilite de operatori.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News