Samsung Galaxy S IV ar putea veni cu ecran PHOLED şi opţiuni de control fără contact direct

11.03.2013
Samsung Galaxy S IV ar putea veni cu ecran PHOLED şi opţiuni de control fără contact direct

Până la dezvăluirea terminalului Samsung Galaxy S IV au mai rămas doar trei zile, însă bursa informaţiilor neoficiale lucrează din plin, acest lucru nefiind o surpriză dacă ţinem cont ca produsul este unul dintre cele mai aşteptate în acest an. Conform unor surse anonime citate de SamMobile, viitorul terminal Samsung va folosi un mod de control fără contact şi va folosi un nou tip de panou pentru ecran.

Controlul ecranului fără necesitatea unui contact direct nu este o noutate, Sony experimentând şi ei cu aşa ceva odată cu lansarea terminalului Xperia Sola. Dacă informaţiile se vor adeveri, pe lângă modalităţile de control deja cunoscute, Galaxy S IV va folosi degetul utilizatorului ca pe un S-Pen. Această funcţie va permite, de pildă, selectarea şi previzualizarea fişierelor video sau imaginilor prin simpla menţinere a degetului în aer.

Cea de-a două noutate ar fi utilizarea unui nou tip de panou, Samsung renunţând la tehnologia AMOLED în favoarea  rudei sale mai noi PHOLED. Faţă de ecranele AMOLED, care folosesc fenomenul de fluorescenţă, ecranele PHOLED folosesc materiale organice fosforescente, acest lucru permiţând obţinerea unui spor de luminozitate de circa 25 de procente şi a unei economii energetice de până la 37 de procente.

Până acum, ecranele PHOLED nu au cunoscut implementări comerciale pe scară largă din cauza duratei mici de viaţă a subpixelilor albaştri, însă Samsung şi-a dezvoltat propria tehnologie Green PHOLED, care a fost anunţată acum 4 ani şi a intrat în producţie limitată acum un an. Conform anunţului de la acea dată, Gree PHOLED ar permite atingerea unei durate de viaţă de 15.000 de ore la un nivel de strălucire de 90% din maximum de 1000 nits, şi nu mai puţin de 300.000 de ore la un nivel de strălucire de 50 de procente.

Dacă aceste lucruri sunt doar zvonuri sau chiar realitate, vom afla în seara zilei de 14 martie, când Samsung va dezvălui oficial noul terminal.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News