Samsung: Galaxy S6 foloseşte mai multe modele de senzori foto, dar acest aspect nu este o problemă

Samsung: Galaxy S6 foloseşte mai multe modele de senzori foto, dar acest aspect nu este o problemă

Acum o săptămână, câţiva dintre proaspeţii posesori ai noului Galaxy S6 au constatat că telefoanele lor nu folosesc un senzor Sony, aşa cum a fost cazul modelelor care au fost testate în momentul lansării, ci un senzor Samsung ISOCELL. Între timp, compania a admis că foloseşte senzori foto proveniţi din surse multiple, însă afirmă că această variaţie hardware nu ar trebui să schimbe cu nimic calitatea capturii foto.

Utilizarea unor senzori foto diferiţi pentru acelaşi telefon nu este o noutate, producătorii alegând de multe ori să lucreze cu mai mulţi furnizori pentru a elimina şansa apariţiei unor sincope în aprovizionarea cu subansamble. Probabil că cel mai celebru exemplu este Apple, terminalele sale iPhone încorporând de-a lungul timpului atât soluţii Sony cât şi OmniVision, iar acest caz nu este cu siguranţă unic.

Telefoanele Samsung Galaxy S6 şi S6 Edge testate înainte de lansarea oficială folosesc un senzor Sony IMX240 cu rezoluţie de 16 MP, un produs de bună calitate pe care îl cunoşteam deja de la Galaxy Note 4. Între timp, s-a observat că unele exemplare din familia Galaxy S6/S6 Edge folosesc un senzor ISOCELL cu aceeaşi rezoluţie dezvoltat chiar de către Samsung.

După cum am remarcat încă de anul trecut, atunci când am testat modelul anterior Galaxy S5, ISOCELL este un senzor foto excelent, iar eu am regretat absenţa acestuia atunci când am analizat terminalul Galaxy S6. Cei de la SamMobile au pus unul lângă altul două telefoane cu senzori diferiţi, iar diferenţele din modelul japonezilor şi cel al sud-coreenilor sunt insignifiante dincolo de obişnuita ajutare rece a balansului de alb pe care o cunosc utilizatorii soluţiilor foto Sony.

Curioşii care  doresc să afle senzorul încorporat în telefonul lor Galaxy S6 sau S6 Edge pot apela din tastatură meniul ascuns *#34971539#, iar meniul dedicat camerei foto va afişa codul SLSI (în cazul ISOCELL) sau SONY (în cazul IMX240).

Compania Samsung a oferit o declaraţie oficială care admite utilizarea unor senzori proveniţi din surse multiple, însă susţine că toate produsele sunt alese conform unor criterii stricte de calitate iar diferenţele nu ar trebui să se reflecte în captura foto. Deoarece comparaţia SamMobile susţine această afirmaţie iar calitatea ambelor produse este deja recunoscută, această variaţie hardware nu este o problemă decât dacă utilizatorul ţine morţiş să o considere altfel.

Samsung nu a oferit nici o informaţie suplimentară despre procentul telefoanelor Galaxy S6/S6 Edge care folosesc senzorul propriu ISOCELL.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News