Touchscreen-ul de pe iPhone X nu rezistă la temperaturi scăzute. Apple promite rezolvarea prin update de software

10.11.2017
Touchscreen-ul de pe iPhone X nu rezistă la temperaturi scăzute. Apple promite rezolvarea prin update de software

Este aproape imposibil ca un dispozitiv nou să nu se lanseze cu o serie de mici probleme care pot fi rezolvate fie cu returnarea şi înlocuirea pe garanţie, pentru probleme hardware, fie prin update-uri software. iPhone X nu pare să fie lipsit de astfel de probleme, mulţi utilizatori raportând probleme cu touchscreen-ul atunci când telefonul intră în medii foarte reci (sub zero grade Celsius). Se pare însă că Apple a luat această problemă la cunoştinţă şi a promis deja un update de software care va rezolva această situaţie.

Problema descoperită de utilizatorii iPhone X se manifestă la tranziţii din medii calde la cele reci (atunci când ieşi din casă sau din maşină şi afară sunt temperaturi de zero grade sau mai mici), componenta tactilă a ecranului încetând să ia comenzi. Această problemă se manifestă instant, mulţi dintre cei care au întâmpinat acest comportament al telefonului crezând iniţial că este vorba despre o limitare hardware.

Apple a recunoscut această problemă şi a promis că o va rezolva printr-un update software. Este curios însă faptul că o asemenea problemă poate fi rezolvată în acest fel de la distanţă, fără schimbarea componentelor interne. Există deja utiliatori care speculează că acest comportament ar putea fi influenţat de senzorul Face ID, în timp ce alţii spun că lipsa butonului Home expune display-ul la temperaturi mai joase, întrucât acesta este acum aproape lipit de toate marginile metalice ale dispozitivului.

Cert este că Apple lucrează la un update de iOS 11 care să corecteze acest comportament al telefonului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult