Trei modele de smartphone-uri Samsung din gama 2016 nu vor mai primi actualizări de securitate

04.03.2018
Trei modele de smartphone-uri Samsung din gama 2016 nu vor mai primi actualizări de securitate

Samsung a făcut modificări la lista smartphone-urilor care primesc frecvent (lunar sau trimestrial) actualizări de securitate. Din aceasta au fost eliminate trei modele. Acestea sunt Galaxy A3 (2016), Galaxy J1 (2016) şi Galaxy J3 (2016). De exemplu, modelul Galaxy A3 (2016) a fost anunţat în decembrie 2015 şi a ajuns în magazine acum aproximativ doi ani. Smartphone-ul este încă folosit de mulţi utilizatori, inclusiv în România.

 

Prin comparaţie, smartphone-urile care rulează Android One, precum cele Nokia produse de HMD Global sau unele modele Motorola, primesc garantat actualizările de securitate oferite de Google timp de trei ani. Mai mult, producătorii garantează că timp de doi ani acestea primesc versiuni noi de Android.

 

 

Samsung ar trebui să ofere suport software pe o perioadă mai lungă pentru smartphone-urile sale din generaţii mai vechi. În cel de-al treilea trimestru din 2017, al treilea cel mai vândut smartphone din lume a fost, potrivit Counterpoint Research, Galaxy J2 Prime, un model anunţat în urmă cu doi ani.

 

CITEŞTE ŞI: Sony a spus câţi ani se pot aştepta să primească actualizări software utilizatorii telefoanelor sale

 

Problema aceasta nu este doar la Samsung. Nici modelele de smartphone-uri mid-range şi entry-level de la Sony nu au o perioadă granatată în care primesc actualizări. Dacă producătorul decide că hardware-ul nu este suficient de puternic pe un anumit smartphone, acesta nu este actualizat la noua versiune de Android sau nu mai primeşte patch-uri de securitate. Totodată, modelele low-cost ale mărcii japoneze nu sunt menţionate deloc în programul Security Update Program.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult