Browser-ul Opera a ajuns la versiunea cu numărul 16

28.08.2013
Browser-ul Opera a ajuns la versiunea cu numărul 16

După anunţul renunţării la propriul motor de afişare Presto, Opera a lansat prima versiune complet refăcută a browser-ului desktop Opera la începutul lunii iulie. Bazat pe motorul WebKit, sau mai bine zis pe versiunea derivată Blink, versiunea cu numărul 15 a fost un browser spartan care a abandonat foarte multe dintre opţiunile tradiţionale cu care Opera îşi obişnuise utilizatorii. Noua versiune cu numărul 16 a fost lansată şi, chiar dacă este încă incompletă, este un pas în direcţia bună.

Noua versiune a browser-ului Opera este bazată pe codul Chromium 29, aducând toate îmbunătăţirile de performanţă şi compatibilitate HTML5 pe care le-am găsit şi în cea mai recentă versiune a browser-ului Chrome.

Pe lângă facilităţile specifice Opera pe care le-am descoperit în versiunea cu numărul 15, cum ar fi Turbo (numit acum Off-road) sau pagina Discover, producătorul a implementat şi facilităţi de autocompletare a câmpurilor, un surogat anemic pentru defunctul şi puternicul Wand.

Din păcate, noua versiune nu aduce nici un sistem real pentru Bookmark, utilizatorul trebuind să se mulţumească cu Stash, iar sincronizarea cu Opera Link nu a fost nici acum implementată.

Opera 16 mai aduce suport pentru W3C Geolocation API, integrare cu Jump List din Windows 7 şi 8 sau Presentation din OS X şi acces la lista parametrilor ascunşi de control, accesibili la adresa Opera:flags.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News