Aplicaţia săptămânii: Vhoto

17.05.2014
Aplicaţia săptămânii: Vhoto

Platformă software: iOS

Instagram, Snapchat sau Vine sunt doar trei dintre cele mai cunoscute servicii pentru partajarea rapidă a unor imagini sau a unor scurte secvenţe video, iar popularitatea lor este copleşitoare. Acest lucru nu-i împiedică însă pe alţi dezvoltatori software să încerce să ofere ceva în plus, iar una dintre aceste încercări este Vhoto, o aplicaţie pentru iPhone care încearcă să îmbine ambele forme de captură media pentru a surprinde cele mai bune momente posibile.

Ideea din spatele aplicaţiei este una destul de ingenioasă. În loc ca utilizatorul să vâneze cele mai bune instantanee foto, un lucru destul de dificil atunci când avem de-a face cu scene dinamice, Vhoto capturează secvenţe video cu o durată de cel mult 20 de secunde şi selectează apoi cele mai bune cadre. Fiind vorba de cadre salvate dintr-un flux video Full HD, calitatea acestor instantanee nu este tocmai grozavă, însă, la fel ca serviciile menţionate în introducere, Vhoto îi vizează pe cei care caută o modalitate rapidă de partajare foto a unor cadre spontane şi nu pe cei ahtiaţi după calitate.

Interfaţa aplicaţiei este extrem de simplă, aceasta pornind implicit în modul de captură. Setul optiunilor pentru control este redus, Vhoto oferind doar posibilitatea selectării camerelor principale sau frontale, controlul bliţului şi o setare low-light, la care se adaugă rutine pentru detecţia feţelor şi focalizarea tactilă. Captura video permite înregistrarea unor secvenţe cu o durată de cel mult 20 de secunde, utilizatorul putând pune pauză şi continua ulterior înregistrarea după bunul plac, iar fişierul video este salvat în Camera Roll pentru eventuale utilizări ulterioare.

După ce captura video s-a terminat, Vhoto trece la analiza cadrelor filmate şi selectează în mod automat cele mai interesante instantanee. Pentru ajustarea cadrelor dorite, utilizatorul are la îndemână o serie mică de filtre, ajutări de expunere, contrast sau saturaţie, şi opţiuni de rotire sau oglindire pe axele verticală şi orizontală. Imaginile pot fi salvate loca, pot fi partajate direct pe Twitter, Facebook şi Instagram sau pot fi trimise prin MMS sau email.

Aplicaţia are şi o componenta socială care funcţionează într-un mod similar celui remarcat la alte reţele similare, adică o combinaţie de taguri, comentarii, like-uri şi  liste de prieteni, însă acest lucru implică obligativitatea creării unui cont pentru utilizarea întregii aplicaţii.

Vhoto este o aplicaţie gratuită ce poate fi descărcată din App Store.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News