BlackBerry Q20: imagini noi şi specificaţii tehnice

08.09.2014
BlackBerry Q20: imagini noi şi specificaţii tehnice

Ştiam deja de mai multă vreme că un nou smartphone BlackBerry „clasic” cu numele Q20 urmează să fie lansat, însă informaţiile despre acest terminal disponibile se termină aici. Cu toate acestea, cineva a pus mâna pe un astfel de dispozitiv şi l-a fotografiat, dar ne-a oferit şi o listă cu specificaţii tehnice care nu poate fi însă confirmată.

Spre diferenţă de BlackBerry Passport, care doreşte să acopere segmentul premium, Q2 pare a fi un mid-range realizat special pentru fanii companiei care încă folosesc un terminal mai vechi şi doresc să îl înlocuiască. Acesta oferă un touchscreen de 3,5” a cărui rezoluţie nu o cunoaştem şi are la bază un SoC Qualcomm Snapdragon S4 la 1,5 GHz. De asemenea, include 2 GB de memorie RAM şi o tastatură QWERTY pe patru rânduri.

BlackBerry Q20

Nu numai că va include 35 de taste pentru redactare, dar va oferi şi butoane pentru preluarea şi închiderea apelurilor, un buton de back, butonul Home cu sigla BlackBerry, cât şi un buton cu suporafaţă tactilă pentru navigarea meniurilor fără a apela la touchscreen.

Cei care au urmărit ştirile despre BlackBerry probabil că observă o asemănare între specificaţiile lui Q20 şi cele ale terminalului de lux BlackBerry Porsche Design P’9983 (Khan). La o primă vedere, putem deduce că modelul Khan este identic cu Q20 în termeni de performanţă, preţul său premium fiind mai degrabă atribuit materialelor folosite în construcţia carcasei şi designului inedit.

Curios este faptul că deşi BlackBerry a anunţat în mod oficial Q20, acesta nu se găseşte pe lista lansărilor programate pentru anul 2014 scăpat pe internet săptămânile trecute. Singurele dispozitive aşteptate înainte de 2015 sunt BlackBerry Passport şi BlackBerry Porsche Design, ambele dispozitive scumpe, care nu sunte destinate publicului larg.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult