Opera Mini 9 pentru iOS oferă acum şi compresie video cloud pentru fişierele video

06.11.2014
Opera Mini 9 pentru iOS oferă acum şi compresie video cloud pentru fişierele video

Acum un an şi jumătate, Opera Software a achiziţionat compania Skyfire, producătoarea faimosului browser pentru telefoane cu acelaşi nume şi a unor soluţii pentru optimizarea fluxurilor video sau a imaginilor. Folosind aceste tehnologii achiziţionate şi propriile soluţii de procesare cloud, Opera a anunţat astăzi lansarea celei de-a noua versiuni a browser-ului Opera Mini pentru iOS şi ne promite o experienţă multimedia online net îmbunătăţită.

Browser-ul Opera Mini a fost conceput de la bun început pentru telefoanele cu putere redusă de procesare şi/sau conexiunile mobile cu lăţime mică de bandă, acesta procesând paginile Web cerute în cloud şi oferind o versiune optimizată pentru ecrane mici. Acest sistem de optimizare şi-a făcut treptat loc chiar şi în browser-ele desktop sub denumirea Opera Turbo, iar Opera a anunţat astăzi îmbogăţirea lui prin implementarea tehnologiei de optimizare video Rocket Optimizer pe care a preluat-o odată cu achiziţia Skyfire.

Denumită acum Video Boost, noua opţiune din Opera Mini 9 optimizează fluxurile video MP4 sau HTML5 şi le recomprimă online din mers pentru a economisi lăţimea de bandă sau puterea de procesare. Nu toate secvenţele video online pot fi optimizate, unele fiind oferite deja într-o versiune specială pentru telefoanele mobile iar altele folosind codec-uri prea pretenţioase care nu pot fi recomprimate. Atunci când se poate însă activa, Video Boost promite o experienţă superioară prin livrarea unui flux video optimizat pentru rezoluţia nativă a ecranului şi eliminarea sincopelor din redare cauzate de buffering.

Tehnologia a fost deja testată de Opera după lansarea serviciului Opera Max, însă îşi face loc abia acum într-un simplu browser. Odată cu lansarea Opera Mini 9 pentru iOS, Opera a anunţat că opţiunea este disponibilă şi utilizatorilor care folosesc versiunea Beta a browser-ului Opera pentru Android. Opera Mini 9 pentru iOS este un produs gratuit care poate fi descărcat din App Store.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News