iPhone 6 responsabil pentru o creştere cu 40% a descărcărilor din AppStore

25.11.2014
iPhone 6 responsabil pentru o creştere cu 40% a descărcărilor din AppStore

Fiksu, o companie care se ocupă de studii de piaţă pentru vânzările de software mobil, estimează că odată cu lansarea noilor modele de iPhone, descărcările de aplicaţii de pe AppStore au crescut cu 42%. Statistica se referă la luna octombrie şi compară numărul de download-uri cu performanţa atinsă în septembrie. De asemenea, aceasta este o creştere cu 38% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Conform datelor incluse în October App Store Competitive Index, se pare că aplicaţiile din top 200 de pe iOS au înregistrat aproximativ 7,8 milioane de download-uri luna trecută. Majoritatea descărcărilor erau pentru aplicaţii deja cumpărate pe generaţiile mai vechi de dispozitive, deci vânzările nu au crescut la fel de mult. Este vorba despre software-ul obişnuit pe care orice utilizator de smartphone îl descarcă, precum aplicaţii pentru reţele de socializare şi mici jocuri populare.

Fiksu trage astfel concluzia că dezvoltatorii ar trebui să lanseze noi aplicaţii în apropierea lansării unui nou dispozitiv dacă vor vânzări mai multe, întrucât sunt şanse mai mari ca utilizatorii noi să cumpere aplicaţii în această perioadă. De asemenea, lansarea de actualizări care să ofere compatibilitate cu noile dispozitive ar putea crea o mai bună relaţie între companie şi clienţi.

Luând în calcul creşterea numărului de download-uri cu 40% şi declaraţiile oficiale Apple referitoare la vânzările de iPhone 6 şi 6 Plus se pare că până în prezent compania a reuşit să vândă aproximativ 70 de milioane de smartphone-uri în acest trimestru. Acesta ar fi un nou record pentru Apple şi ar pune iPhone 6 în fruntea celorlalte modele anterioare, ca cel mai de succes iPhone de până acum.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult