Android 5.1 a fost lansat cu suport Dual-SIM, HD Voice şi Device Protection

Android 5.1 a fost lansat cu suport Dual-SIM, HD Voice şi Device Protection

Versiunea 5.1 a sistemului de operare Android Lollipop este în libertate încă de luna trecută pe dispozitivele din gama Android One care au debutat în Indonezia. Google a decis abia acum să vorbească despre aceasta în mod public şi chiar a lansat imaginile de update pentru câteva dintre dispozitivele sale Nexus. Probabil că ne aşteptam deja ca actualizarea la 5.1 să nu aducă atât de multe noutăţi, iar Google a confirmat acest lucru astăzi.

Noutăţile aduse de Android Lollipop 5.1 integrează la nivelul sistemului de operare câteva funcţii care erau în trecut implementate de dezvoltatorii de hardware. În primul rând, avem suport oficial pentru smartphone-uri care pot funcţiona cu mai multe cartele SIM în paralel. De asemenea, dispozitivele mobile care vor fi livrate cu această versiune de software vor beneficia si de securitate extinsă a datelor. Google a integrat funcţia Device Protection, care necesită deblocarea unui dispozitiv cu contul personal, chiar dacă acesta a fost resetat la starea din fabrică.

De asemenea, Android Lollipop are acum suport pentru apeluri HD Voice pe dispozitivele compatibile, cât şi posibilitatea de a controla dispozitive Bluetooth prin intermediul unei conexiuni WiFi direct din meniul de setări rapide. Aceste funcţii vor fi disponibile doar pentru dispozitivele noi sau care au deja suport hardware, cât şi pentru noile Nexus 6 şi Nexus 9. În rest, update-ul 5.1 aduce în mare parte îmbunătăţiri la capitolul stabilitate.

Cei care dispun de dispozitive Nexus şi doresc să fie printre primii care folosesc noul Android, pot deja să descarce pachetele software AOSP direct de la Google. Din păcate însă, nu toate dispozitivele Nexus primesc noul sistem de operare în acelaşi timp. Momentan sunt disponibile imagini pentru Nexus 5, Nexus 7 2012 (varianta cu WiFi) şi Nexus 10. Am ataşat mai jos şi link-uri către software-ul fiecărui dispozitiv în parte.

Download Nexus 5 LMY47D

Download Nexus 7 LMY47D

Download Nexus 10 LMY47D

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult