watchOS 2.0 disponibil acum pentru Apple Watch

22.09.2015
watchOS 2.0 disponibil acum pentru Apple Watch

Versiunea 2.0 a sistemului de operare watchOS pentru Apple Watch a fost în sfârşit lansat. După o amânare de ultim moment cu doar câteva ore înaintea momentului programat pentru lansare, utilizatorii ceasului inteligent de la Apple pot în sfârşit să deblocheze îi potenţialul ascuns. Practic, watchOS 2.0 îndeplineşte promisiunile pe care Apple le-a făcut cu referire la Watch în urmă cu aproape un an, când a fost dezvăluit alături de iPhone 6.

Instalarea noului software necesită un iPhone cu iOS 9.0 instalat. Aceasta se face exclusiv printr-o conexiune wireless şi este pornită din aplicaţia Watch de pe telefon. Odată instalat, noul sistem de operare adaugă o serie de fundaluri animate pentru ecranul principal, suport pentru aplicaţii native, extensii pentru aplicaţii şi funcţia Time Travel, care oferă acces rapid la programul fiecărei zile din calendar. O funcţie mai puţin importantă este disponibilă atunci când ceasul este conectat la o sursă de energie, fiind integrat acum „Nightstand mode”, care ţine ecranul aprins şi afişează permanent ora.

Desigur, cele mai mari importante funcţii ale lui watchOS 2.0 sunt ascunse de ochii utilizatorilor şi vor fi evidente atunci când vor începe să apară aplicaţii realizate special pentru acesta. Dezvoltatorii au acum acces la toţi senzorii ceasului precum cel pentru puls, accelerometru, microfon şi sistemul de vibraţii Taptic engine. În cazul în care deţineţi un Apple Watch, sunt puţine motive pentru care să nu instalaţi actualizarea pentru watchOS.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult