LG prezintă UX 4.0+, interfaţa noului phablet V10

12.10.2015

LG V10, noul flagship al companiei coreene, nu vine doar cu un design nou şi cu un hardware ieşit din comun, ci şi cu o interfaţă care doreşte să îmbunătăţească experienţa utilizatorilor, care fructifică capabilităţile telefonului la maximum. Aceasta se numeşte LG UX 4.0+ şi este mai degrabă o evoluţie a software-ului prezent pe modelul G4, lansat la începutul verii.

LG UX 4.0+ este realizat în jurul display-ului secundar al lui V10, mutând multe dintre acţiunile rapide, care se regăseau până în prezent ascunse în spatele unui gest sau a unui meniu de opţiuni, direct deasupra conţinutului principal. Micul ecran va putea afişa astfel scurtături către cele mai recente contacte şi aplicaţii, către funcţii speciale pentru editarea de text precum cut, copy şi paste, afişează data şi ora, dar şi notificări. Aproape orice este în mod normal afişat în centrul de notificări de pe Android poate fi găsit în noul UX 4.0+ pe display-ul secundar.

De asemenea, aplicaţia de cameră a primit câteva îmbunătăţiri. Există opţiuni de realizare de selfie-uri într-un cadru mai larg, graţie celor doi senzori foto frontali, iar înregistrările video pot fi îmbunătăţite folosind control manual al setărilor precum balans de alb, compensare de expunere, ISO şi timpul de expunere. Întrucât LG V10 dispune de un cip audio dedicat, LG a creat opţiuni avansate pentru căşti high-end, care să redea sunetul la o calitate cât mai bună, care să îmbunătăţească experienţa auditivă a utilizatorilor.

Noua interfaţă LG UX 4.0+ va debuta alături de LG V10 în cursul lunii octombrie în regiunile în care a fost confirmat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult