LG a anunţat V10, un phablet de top care iese din tipare

01.10.2015
LG a anunţat V10, un phablet de top care iese din tipare

LG a dezvăluit noul său vârf de gamă din categoria smartphone, mult aşteptatul V10. Este vorba despre modelul pe care compania l-a arătat foarte succint săptămâna trecută într-un clip video. Acesta aduce în prim-plan o serie de caracteristici foarte interesante, care l-ar putea scoate în evidenţă mai uşor pe o piaţă aglomerată de telefoane care arată din ce în ce mai similar.

Aparent seria G nu mai reprezintă ceea ce LG are mai bun de oferit. V10, primul din ceea ce ar putea deveni o serie de phablet-uri de top ale companiei, împrumută elemente de la G4 şi adaugă la acestea o nouă filosofie de design (care implică o ramă de oţel), dimensiuni ridicate şi schimbări majore în partea de sus a display-ului. Elementele comune sunt chipset-ul Snapdragon 808 cu procesor hexa-core, locaşul pentru card microSD (până la 2 TB!) şi bateria detaşabilă. Memoria RAM a fost crescută de la 3 la 4 GB, iar spaţiul de stocare intern la 64 GB.

V10 este un smartphone cu display IPS care afişează rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli) de 5,7”, însă integrează de asemenea un display secundar numit Second Screen, bazat pe aceeaşi tehnologie şi cu aceeaşi densitate de pixeli a celui principal. Acest display secundar măsoară în diagonală 2,1” şi poate afişa doar 160 x 1040 pixeli. Micul display poate fi folosit pentru afişarea de notificări sau informaţii rapide atunci când display-ul principal este oprit şi poate oferi scurtături către aplicaţii folosite des atunci când este pornit.

Lângă acest display se găsesc două camere foto frontale. Acestea oferă lentile cu deschidere la 80 de grade, însă atunci când sunt folosite împreună, pot realiza selfie-uri cu unghi larg, de 120 de grade. Camera de pe spate de 16 megapixeli foloseşte un obiectiv cu diafragmă f/1.8, stabilizare optică de generaţie nouă (OIS 2.0) şi promite performanţă ridicată în condiţii de iluminare slabă. Funcţiile video par a fi atracţia lui LG V10, întrucât compania coreană oferă pentru prima dată control manual pentru filmare. Pot fi modifcate setări precum viteza obturatorului, frecvenţa cadrelor, ISO, balans de alb, focalizare şi rezoluţie (HD, Full HD, UHD), dar şi raportul de aspect (16:9 sau 21:9). Mai mult, software-ul camerei va include stabilizare optică digitală, cât şi posibilitatea de a monitoriza volumul microfonului în căşti în timpul filmării.

LG V10 se lansează în cursul lunii octombrie în Coreea de Sud, Statele Unite, China, America de Sud, Orientul Mijlociu şi alte câteva ţări din Asia. Lansarea în alte regiuni va fi anunţată mai târziu, alături de un preţ oficial.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult