Zero: primul smartphone metalic de la LG

02.12.2015
Zero: primul smartphone metalic de la LG

Spre diferenţă de alţi producători de smartphone-uri, LG a preferat să apeleze în continuare la plastic pentru construcţia smartphone-urilor sale. LG Zero pare să fie prima tentativă a companiei de a lansa un dispozitiv mobil cu o construcţie metalică, model încadrat în gama mid-range premium. Având în vedere specificaţiile tehnice, probabil că preţul ridicat nu va atrage mulţi doritori.

Este vorba despre un smartphone cu specificaţii tehnice chiar sub medie din anumite puncte de vedere, care integrează un chipset Snapdragon 410 cu CPU quad-core la 1,2 GHz şi 1,5 GB memorie RAM. Alte companii integrează procesoare octa-core din gama Snapdragon 600 şi cel puţin 2 GB memorie pe modele similare, lucru nu tocmai îmbucurător pentru cei care ar fi interesaţi de cumpărarea unui astfel de smartphone. LG Zero este construit în jurul unui display de 5” cu rezoluţie HD (1280 x 720 pixeli), dispune de 16 GB spaţiu de stocare intern şi integrează şi un locaş pentru carduri microSD.

Camerele foto de 13, respectiv 8 megapixeli ar putea fi atractive pentru cei pasionaţi de fotografie cu smartphone-ul sau cei care sunt amatori de selfie-uri, iar acumulatorul de 2.050 mAh ar trebui să fie de ajuns pentru a asigura o zi de utilizare la o singură încărcare, având în vedere specificaţiile tehnice. Evident, atracţia principală este spatele metalic, care nu poate fi detaşat şi sticla curbată „Arc Glass” care protejează display-ul. Acestea conferă dispozitivului un aspect „premium”, în ciuda hardware-ului modest integrat.

Noul LG Zero va fi lansat în curând în Taiwan, Asia, Europa şi America de Sud, urmând să fie lansat sub numele LG Class în Germania, Rusia şi Singapore (varianta Class se livrează cu 2 GB memorie RAM).  Din păcate nu ştim exact ce preţ va avea LG Zero la momentul lansării, însă dacă va fi apropiat de cel din Coreea de Sud, probabil că se va învârti în intervalul 320-350 de euro. Lansarea unui model de smartphone cu spate metalic ar putea sugera că LG ia în considerare dezvoltarea unui telefon din clasa flagship din materiale similare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult