BlackBerry Hamburg descoperit pe GFX Bench. Vine cu hardware mid-range

20.05.2016
BlackBerry Hamburg descoperit pe GFX Bench. Vine cu hardware mid-range

BlackBerry nu vorbeşte foarte mult despre următoarele sale dispozitive cu Android, confirmând momentan doar faptul că vor mai exista şi altele după debutul lui Priv, însă diverse informaţii despre acestea reuşesc să scape pe internet. Cele mai noi informaţii despre unul dintre cele două modele programate pentru lansare în 2016 vin de pe GFX Bench, unde se pare că unul dintre telefoane a fost testat. Acestea dezvăluie că BlackBerry Hamburg pare să fie primul smartphone cu Android al companiei care va ţinti către piaţa mid-range premium.

BlackBerry STH100-x (sau Hamburg) este aşteptat pe piaţă în luna august a anului curent, fiind echipat cu hardware de medie. Imaginile disponibile până în acest moment (în mod neoficial) sugerează că va avea parte de o construcţie din materiale de calitate, deci preţul acestuia cu siguranţă nu va fi mic. Conform GFX Bench, Hamburg este realizat în jurul unui display Full HD de 5,2”. Acesta nu va beneficia de o tastatură fizică (o caracteristică de bază ale telefoanelor BlackBerry), adoptând mai degrabă un design obişnuit.

La capitolul performanţă, acesta nu va ieşi din tiparele telefoanelor de medie. Acesta va beneficia de un chipset Snapdragon 615 de la Qualcomm, echipat cu CPU octa-core la 1,5 GHz şi GPU Adreno 405, 3 GB memorie RAM (mai mult ca sigur LPDDR3) şi 16 GB spaţiu de stocare. Nu este clar încă dacă acesta va fi livrat în mai multe modele (cu diverse opţiuni de stocare), sau dacă va beneficia de un locaş pentru carduri microSD. Camera foto principală de 12 megapixeli va fi probabil comparabilă cu cele de pe smartphone-urile de top ale momentului, filmarea 4K fiind posibilă pe acest dispozitiv. Camera frontală va fi de asemenea atrăgătoare, cu rezoluţie de 8 megapixeli pentru imagini statice şi Full HD pentru filmare.

În ciuda faptului că Android N va debuta spre sfârşitul acestei veri, iar noul BlackBerry Hamburg va fi lansat în aceeaşi perioadă, sistemul de operare Android 6.0.1 listat pe GFX Bench va fi probabil cel care va fi pre-instalat din fabrică pe acest dispozitiv. Momentan toate aceste detalii sunt bazate pe informaţii neconfirmate, oricare dintre caracteristici putând suferi modificări înainte de lansarea oficială.

Citeşte şi Rome şi Hamburg: două noi smartphone-uri cu Android de la BlackBerry

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult