GoPro Karma se va întoarce pe piaţă în luna februarie

09.01.2017
GoPro Karma se va întoarce pe piaţă în luna februarie

La scurt timp după lansarea oficială a dronei Karma, GoPro a anunţat că va retrage produsul de pe piaţă. Compania a încurajat toţi utilizatorii să le aducă înapoi la magazinele de unde le-au cumpărat, oferind drept „răsplată” un GoPro Hero 5 pentru fiecare unitate Karma returnată. Se pare însă că GoPro nu a renunţat la Karma complet, plănuind să o aducă înapoi pe rafturile magazinelor începând cu luna februarie.

Nu este clar la ce dată vom putea comanda din nou drona Karma, sau dacă aceasta va veni la un preţ mai mic pentru a încuraja noi vânzări, însă în cele trei luni de după retragere, GoPro a venit cu clarificări pentru motivul din spatele deciziei. Mai mulţi utilizatori s-au plâns că drona a căzut subit în timpul funcţionării, cu toate că acumulatorii erau încărcaţi şi totul părea să funcţioneze conform specificaţiilor. Motivul din spatele acestor situaţii era aparent sistemul de alimentare cu energie electică, care în anumite condiţii pierdea contactul cu acumulatorul.

Se pare că trei luni au fost de ajuns pentru a rezolva problema de design, oficialii companiei sugerând că problema ar fi putut fi rezolvată şi cu o bucată de bandă adezivă. Probabil că vom vedea dacă GoPro a apelat într-adevăr la o soluţie atât de simplă şi ieftină (Samsung a făcut ceva similar în cazul lui Note5, în 2015), sau dacă a apelat la un nou sistem de alimentare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult