În curând ne vom putea autentifica pe orice PC cu Windows 10 folosind un smartphone Samsung

22.02.2017
În curând ne vom putea autentifica pe orice PC cu Windows 10 folosind un smartphone Samsung

Aplicaţia Samsung Flow, care permite deblocarea unui PC cu Windows 10 folosind senzorul de amprentă de pe dispozitivele mobile ale companiei urmează să primească un update care va îmbunătăţi capabilităţile de autentificare şi care va adăuga support mai multe dispozitive. Momentan aceasta funcţionează doar alături de tableta Galaxy Tab Pro S. Confirmarea a fost făcută de un reprezentant al companiei sub forma unui răspuns la unul dintre comentariile de pe pagina aplicaţiei din Play Store.

Următorul update important al aplicaţiei va oferi posibilitatea de a folosi Samsung Flow de pe orice dispozitiv mobil compatibil (smartphone sau tabletă Samsung cu senzor de amprentă) pentru a debloca orice PC cu Windows 10, chiar dacă nu este produs de Samsung. De asemenea, aplicaţia va oferi suport pentru deblocarea PC-urilor de la distanţă şi va asigura că dispozitivele rămân interconectate, chiar dacă acestea nu se află pe aceeaşi reţea WiFi.

Se pare că update-ul este programat pentru lansare la începutul lunii aprilie, moment care va marca şi debutul Creators Update pentru Windows 10. Programarea apropiată a celor două actualizări sugerează că Samsung Flow va folosi noi elemente de Securitate care vor fi găsite exclusive în Creators Update, probabil fiind compatibil cu sistemul de securitate Windows Helllo, folosit în prezent pentru securizarea dispozitivelor prin parole PIN, prin recunoaştere facial folosind Intel RealSense, sau senzori de amprentă integraţi direct în laptop-uri.

Acest update va adăuga şi support pentru a putea accesa notificările şi anumite date din aplicaţiile de pe smartphone direct prin intermediul unui PC, însă nu toate aplicaţiile Samsung pre-instalate vor oferi această capabilitate. Nu în ultimul rând, Samsung Flow rămâne exclusive Windows 10, PC-urile echipate cu Windows 7 sau Windows 8.1 fiind nevoite să treacă la noua versiune pentru a beneficia de această funcţionalitate. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult