ZenFone 5Z: ASUS confirmă update-ul la Android 9.0 Pie pentru flagship-ul său

20.11.2018
ZenFone 5Z: ASUS confirmă update-ul la Android 9.0 Pie pentru flagship-ul său

Dacă este un capitol la care ASUS reuşeşte să întreacă alţi producători de pe piaţa de smartphone-uri, atunci acela este suportul software. Compania a obişnuit utilizatorii cu două sau chiar trei actualizări de software importante pe parcursul „vieţii” unui dispozitiv pe piaţă, iar gama ZenFone 5 urmează să treacă la noul Android 9.0 Pie. Evident, primul la rând este modelul său flagship, ZenFone 5Z.

ASUS a confirmat de curând că ZenFone 5Z este primul la rând din portofoliul ASUS pentru actualizare la Android 9.0. Prima publicaţie care a raportat acest anunţ este Gadgets360 din India, care poate confirma că update-ul va fi lansat în luna ianuarie pentru dispozitivele cu numărul de model ZS620KL. Cel mai probabil, actualizarea va veni şi cu o nouă variantă de Zen UI, interfaţa proprietară ASUS, nu foarte apreciată în rândul utilizatorilor.

Pe lângă optimizările specifice variantelor noi de Android, precum o mai bună economisire a energiei electrice şi funcţii noi precum Do Not Disturb, noul update va adăuga şi alte noi elemente de interfaţă. De exemplu, volumul va fi acum afişat pe o bară verticală, la marginea display-ului, o poziţie mult mai confortabilă şi o nouă metodă mai simplă pentru funcţionalitatea copy/paste. Navigaţia prin gesturi de la Google nu a fost încă confirmată pentru acest update. Evident, noul update va oferi şi cel mai nou update de securitate de la Google la momentul lansării.

Având în vedere că seria ZenFone 5 include mai multe dispozitive, cu siguranţă actualizările pentru acestea vor urma, inclusiv un update pentru ROG Phone, cel mai puternic smartphone din portofoliul companiei şi totodată cel mai sofisticat.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult