Lenovo Z5s şi ecranul său perforat apar într-un hands-on video

30.11.2018
Lenovo Z5s şi ecranul său perforat apar într-un hands-on video

Înlocuind „bretonul” decupat din marginea ecranului, noua metodă de perforare aplicată doar în zona camerei foto eliberează spaţiu preţios pentru interfaţa Android, dar nu face nimic pentru aspectul estetic.

Surprins în imagini neoficiale, Lenovo Z5s apare cu suprafaţa ecranului întreruptă la partea de sus, contrastul făcut cu imaginea afişată fiind imposibil de trecut cu vederea. Aparent, Lenovo consideră noua metodă de perforare a ecranului suficient de neintrusivă pentru a nu impune ajustări interfeţei Android. Singura optimizare care s-ar putea impune este gruparea notificărilor afişate pentru a nu se suprapune cu zona inactivă a ecranului.

Din punct de vedere al designului, Lenovo Z5s este un smartphone all-screen tipic, cu ecranul decupat după conturul carcasei şi doar o bară îngustă lăsată la partea de jos. Momentan, doar Samsung a confirmat aplicarea procedeului de perforare şi la ecranele OLED. În cazul de faţă avem de-a face cu un panou LCD obişnuit, folosit împreună cu un scut Gorilla Glass uşor curbat pe cotur.

Aşteptat pentru lansare în luna decembrie, Lenovo Z5s vine echipat cu un ecran de 6.3” şi sistem triple camera. Nu este sigur dacă Lenovo a obţinut acces la chipsetul Snapdragon 8150 în cantităţi suficiente pentru folosirea cu noul smartphone, sau va merge cu soluţia Snapdragon 675 din generaţia anterioară.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult