Probabil că nu vom avea o versiune Plus a chip-ului Snapdragon 865

23.04.2020
Probabil că nu vom avea o versiune Plus a chip-ului Snapdragon 865

Prezentat la finalul anului trecut, chipsetul Snapdragon 865 este așteptat să rămână vârful de gamă Qualcomm pentru întreg anul 2020. Însă contrar așteptărilor, lansarea unei revizii Snapdragon 865 Plus cu performanțe crescute este puțin probabilă.

Potrivit zvonurilor preluate pe site-ul GizmoChina, Qualcomm ar fi renunțat să mai lanseze un al doilea val pentru chipsetul Snapdragon 865, anticipând cerere prea slabă pentru telefoane high-end. Sau, altfel spus, vânzările slabe de telefoane din această primăvară, lasă stocuri ample de chip-uri din prima revizie, pe care Qualcomm va încerca să le distribuie tot restul anului.

Din păcate, nelansarea unei versiuni Plus pentru vârful de gamă Qualcomm va avea probabil efect în cascadă, determinând anularea anumitor modele flagship a căror lansare și promovare era legată de apariția unei versiuni mai rapide a popularului chipset.

Înzestrat cu capabilități multi-gigabit 5G, performanțe de gaming care permit ridicarea detaliilor aproape de nivelul jocurilor pentru PC, putere de procesare și eficiență de invidiat în gestionarea consumului de energie, Snapdragon 865 pare totuși că a ridicat un pic prea sus nivelul pretențiilor, chiar și pentru clienții high-end tradiționali. O posibilă explicație pentru renunțarea la revizia Plus ar putea fi și prețul prea piperat, Qualcomm pierzând deja câțiva clienți valoroși, Google și LG exprimând dezinteresul pentru noul chipset.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News