HTC U Ear: clone de AirPods de la celebrul producător de smartphone-uri

18.05.2020
HTC U Ear: clone de AirPods de la celebrul producător de smartphone-uri

Afacerile HTC au suferit scăderi majore în ultimii câțiva ani, mai ales după ce compania a vândut o mare parte din divizia sa de smartphone-uri către Google. În același timp, compania pare să se fi concentrat pe vânzarea de căști VR din gama Vive și consolidarea serviciilor din jurul acestora, cu lansări rare de smartphone-uri din gamele inferioare din când în vând. Se pare însă că HTC va încerca și piața de accesorii în viitorul apropiat, cu o pereche de căști true wireless care seamănă izbitor de mult cu AirPods de la Apple: HTC U Ear.

HTC U Ear: design de AirPods, dar pe negru

Apple vinde AirPods în carcasă de culoare albă, fără opțiuni de personalizare sau alte culori disponibile. Există deja mai multe companii care se oferă să vândă variante modificate de AirPods, cu carcase noi sau vopsite, însă nu au apărut multe alternative care să ofere alte culori diferite din fabrică. Spre diferență de alte căști true wireless, căștile Apple de bază nu sunt pe format in-ear, iar unii utilizatori asta caută. Astfel, HTC vede aici o oportunitate.

Chiar dacă nu mai este prezentă atât de mult pe piața de smartphone-uri, compani HTC are încă un brand puternic și ușor de recunoscut. Faptul că ar putea vinde alternative de culoare neagră la AirPods sub numele HTC U Ear ar putea asigura măcar diferențierea mai rapidă față de alte „clone” de AirPods de la companii din China sau de la branduri de buget.

Căștile au ajuns deja în laboratoarele FCC, care a testat deja căștile. Acest lucru înseamnă cu un anunț oficial pentru piața din America este iminent.

Este curios însă faptul că HTC va încerca să se lupte cu Apple pe o piață pe care compania o domniă deja. Apple este lider pe piața de căști true wireless, chiar dacă există destule alternative mai ieftine de la alte companii. O pereche de căști negre probabil că nu vor face o diferență prea mare decât dacă vor oferi ceva în plus.

De altfel, HTC intră cam târziu pe această piață, după ce în 2010 compania investea în Beats by DRE, brandul pe care Apple l-a cumpărat în 2014. Producătorul taiwanez a avut ocazia de a intra mai puternic pe piața de căști wireless acum 10 ani, însă parteneriatul dintre cele două entități s-a terminat în 2013, când HTC a vândut acțiunile pe care le deținea.

Clone, dar cu mici diferențe

Căștile HTC U Ear nu vor fi însă identice cu AirPods din toate punctele de vedere. În primul rând, cutia căștilor are un design diferit. În timp ce căștile de la Apple au un capac rabatabil în partea de sus, care se deschide asemeni unui pachet de țigări, iar stau în cutioe vertical, căștile HTC se deschid asemeni unei serviete. Căștile stau acolo orizontal, iar încărcarea se face pe baza unor contacte metalice.

Încărcarea se face prin intermediul unei mufe USB Type-C, care este poziționată foarte ciudat, undeva în colțul cutei de încărcare.

(via Phone Arena)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult