Escrocheria 5GBioShield. A apărut stick-ul anti-5G care costă cât un telefon

28.05.2020
Escrocheria 5GBioShield. A apărut stick-ul anti-5G care costă cât un telefon

Sticker-ele anti-radiații sunt deja istorie, deoarece stick-urile anti-5G, precum 5GBioShield, le iau locul. Un dispozitiv care costă 283 de lire sterline promite să îi protejeze pe utilizatori de 5G, tehnologie asociată deja de unii oameni cu pandemia COVID-19 și alte afecțiuni. Asta deși nu există dovezi științifice în acest sens.

Stick-ul USB 5GBioShield are o descriere demnă de universul „Star Trek”. Potrivit producătorului, dispozitivul protejează datorită unui „catalizator holografic nano-strat” și poate fi ținut în apropierea smartphone-urilor și a altor dispozitive care emit radiații.

Un pachet de trei stick-uri este oferit la prețul promoțional de 795 de lire sterline.

Ce este, de fapt, dispozitivul

O analiză făcută de compania de securitate Pen Test Partners arată că produsul este, în primul rând, un stick de memorie cu capacitate de doar 128 MB. În capăt, dispozitivul are un „cristal”. 5GBioShield mai include un sticker circular, un LED și un mic circuit. Toate aceste elemente sunt comune în stick-uri USB care costă câțiva dolari.

Fondatorii firmei care vine dispozitivul, BioShield Distribution, sunt, potrivit BBC News, Anna Grochowalska și Valerio Laghezza. Cei doi mai sunt implicați într-o afacere cu suplimente alimentare „minune”, numită Klotho Formula.

VEZI IMAGINILE DIN GALERIA FOTO

Grochowalska spune că firma ei este unicul distribuitor al 5GBioShield, dar că nu produce dispozitivul. Ea a adăugat că se află în posesia unor informații tehnice foarte valoroase, susținute de cercetări realizate de-a lungul timpului. Din păcate pentru curioși, firma nu are voie să facă publice informațiile, pentru ca tehnologia din spatele stick-ului să nu fie furată, potrivit femeii.

Din cauza teoriilor care susțin că tehnologia 5G este dăunătoare, în Marea Britanie s-au înmulțit atacurile împotriva echipamentelor operatorilor telecom. O stație de bază 5G a fost incediată la doar câteva zile după ce a fost montată.

Foto: Pen Test Partners

CITEȘTE ȘI:

Atacuri asupra antenelor 5G în SUA din cauza teoriilor conspiraționiste

COVID-19 și 5G. Celebritățile care susțin că boala este provocată de această tehnologie

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult