Omul din spatele costumelor astronauților de la bordul capsulei SpaceX

01.06.2020
Omul din spatele costumelor astronauților de la bordul capsulei SpaceX

Misiunea Crew Dragon Demo-2 a fost un succes, iar capsula SpaceX, care avea la bord doi astronauți ai NASA, a ajuns cu bine la Stația Spațială Internațională.

În toată această perioadă au atras atenția și costumele purtate de cei doi astronauți, Bob Behnken și Doug Hurley, în misiunea lor istorică.

Elon Musk, șeful SpaceX, a vrut ca acestea să aibă „stil”. Antreprenorul a apelat la serviciile designerului mexican Jose Fernandez, care deține sudio-ul Ironhead. „Trebuiau să fie practice, dar să arate foarte bine”, a declarat designerul.


Căștile costumelor au fost realizate cu ajutorul unor imprimante 3D, transmite Forbes. Mănușile sunt compatibile cu ecranele tactile, iar costumele au un strat din teflon care le protejează în caz de incendiu.

Costumele mai includ sisteme de reglaj al temperaturii corporale și echipamente pentru comunicații.

Potrivit NASA, un costum cântărește aproximativ 9 kg, iar casca nu este detașabilă.

Daft Punk se numără printre clienții lui Fernandez

Când a fost contactat de SpaceX în 2016 pentru a participa la competiția pentru costume, designerul nici măcar nu știa cu ce se ocupă compania. Inițial a crezut că este vorba despre un film.

Lui Elon Musk i-a plăcut foarte mult propunerea de cască pe care a trimis-o Fernandez. Aceasta le permite astronauților să își îndoaie mult mai mult gâtul și să aibă, astfel, un câmp vizual mai larg.

Jose Fernandez în timp ce lucra la un costum Batman

Talentul lui Fernandez este apreciat și de formația franceză Daft Punk, care a apelat la designer pentru unele dintre căștile emblematice folosite de artiști.

Jose Fernandez, un artist foarte cunoscut la Hollywood, a lucrat la costume pentru filme SF și fantasy precum: Godzilla, Men in Black, Alien III, Batman Returns, Planet of the Apes, Sleepy Hollow, X-Men United și The Fantastic Four.

CITEȘTE ȘI:

După SpaceX, încă o companie se pregătește să pună mii de sateliți pe orbită joasă

Biolog: Cadavrele lăsate în spaţiu ar putea da naştere la viaţă pe o altă planetă

Următorul mare război ar putea începe în spaţiu

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult