După SpaceX, încă o companie se pregătește să pună mii de sateliți pe orbită joasă

27.04.2020
După SpaceX, încă o companie se pregătește să pună mii de sateliți pe orbită joasă

Compania chineză care deține mărcile auto europene Volvo și Lotus a finalizat primii doi sateliți din proiectul său OmniCloud. The Geely Group vrea să producă 500 de sateliți pe an, prin intermediul cărora să ofere diverse servicii, potrivit The Register.

Sateliții vor oferi acces la internet, servicii de management al flotelor sau suport pentru automobilele autonome, pe le vor ajuta să ia decizii în trafic.

Geely a cumpărat Volvo în 2010 și deține pachetul majoritar de acțiuni la marca auto britanică Lotus. Grupul produce mașini în China, are un serviciu de ride-sharing, a investit în automobile zburătoare și deține chiar și parcuri de distracții.

În martie 2020, compania a anunțat că deschide o fabrică de sateliți în orașul chinez Taizhou.

Constelația de sateliți OmniCloud va putea fi folosită și de orașele care vor dori să își eficientizeze traficul rutier sau de companiile care dețin flote de ride-sharing, potrivit Geespace, divizia spațială a Geely.

În cazul vehiculele autonome, sateliții, care monitorizează anumite zone, le vor ajuta să ia decizii pe baza inteligenței artificiale.

Primii doi sateliți ai companiei vor fi lansați în spațiu în a doua jumătate a acestui an de o entitate parteneră. Potrivit Reuters, Geely investește 326 de milioane de dolari în proiectul OmniCloud.

Recent, compania americană SpaceX a lansat încă 60 de sateliți Starlink. Astfel, numărul acestora a ajuns la 422. Constelația finală va avea între 12.000 și 14.000 de sateliți.

Foto: Shutterstock

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult