Un inginer de la Yahoo! a compromis 6.000 de conturi ale unor femei tinere

06.07.2020
Un inginer de la Yahoo! a compromis 6.000 de conturi ale unor femei tinere
Foto: Pixabay

Un fost inginer de la Yahoo! a fost pus sub supraveghere la domiciliu timp de cinci ani după ce a compromis 6.000 de conturi ale utilizatorilor serviciilor companiei.

Reyes Daniel Ruiz, în vârstă de 34 de ani, din California, își va putea părăsi locuința doar pentru a merge la serviciu, pentru activități religioase, programări la medic sau apariții în fața instanței, transmite ZDNet.

Mai mult, bărbatul a fost obligat să plătească o amendă de 5.000 de dolari și peste 118.000 de dolari daune companiei Yahoo! (acum Oath).

Ruiz a compromis conturile de Yahoo! Mail între 2009 și 2019. Au fost vizate femei tinere, printre care colege de serviciu și prietene ale bărbatului.

A folosit datele pentru a compromite și alte servicii

După ce a compromis conturile, Ruiz a căutat în ele imagini și clipuri video explicite. Atunci când a găsit astfel de fișiere, bărbatul le-a descărcat și le-a stocat pe un hard disk aflat în propria locuință.

Ruiz a folosit datele pentru a compromite și alte conturi deținute de victime. Anchetatorii cred că el a spart peste 100 de conturi Apple, Google, Dropbox sau Photobucket.

Inginerul a fost prins de colegi în iunie 2018 și dat pe mâna autorităților. Când și-a dat seama că a fost prins, Ruiz a distrus hard disk-ul cu fișierele compromițătoare.

Luna următoare, compania l-a concediat în urma unei investigații interne.

Anchetatorii au reușit să identifice doar 3.137 din cele 6.000 de victime. Potrivit documentelor de la dosar, Ruiz a colectat aproximativ 2.000 GB de date.

Yahoo! a avut parte de multe incidente de securitate de-a lungul timpului. În 2013 au fost compromise nu mai puțin de 3 miliarde de conturi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult