Yahoo Mail lansează o versiune refăcută a interfeţei, sperând să convingă utilizatorii nemulţumiţi

23.09.2019
Yahoo Mail lansează o versiune refăcută a interfeţei, sperând să convingă utilizatorii nemulţumiţi

Unul dintre cele mai vechi servicii de poştă electronică, Yahoo Mail nu a rezistat prea bine la testul timpului, rămânând timp de mulţi ani ţintă preferată a mesajelor nesolicitate (SPAM) şi înşelătorii de tot felul. De vină pentru acest deznodământ a fost şi inabilitatea administratorilor Yahoo de a gestiona în mod eficient avalanşa de mesaje nesolicitate şi malware ajuns în inbox-ul utilizatorilor.

Confruntaţi cu un aflux nesfârşit de mesaje nesolicitate, cei mai mulţi utilizatori Yahoo Mail ajung fie să le ignore din reflex, răspunzând doar mesajelor primite de la autori cunoscuţi, sau să renunţe cu totul la serviciile Yahoo. Însă din varii motive, o adresă email folosită timp de mulţi ani nu poate fi abandonată pur şi simplu, utilizatorii riscând să piardă contactul şi cu alte servicii online asociate de-a lungul timpului cu adresa respectivă.

Încercând să rezolve problema Inbox-urilor excesiv de dezordonate, administratorii Yahoo Mail au dezvoltat o nouă versiune de interfaţă, punând accent pe organizarea eficientă a mesajelor recepţionate. Modul principal în care acest deziderat urmează să fie atins este gruparea mesajelor în categorii etichetate automat folosind denumiri precum Oferte, Călătorii, Abonamente, Ataşamente, etc. Conceptul nu este deloc nou, fiind întâlnit deja la rivalul Gmail.

Spre exemplu, în tab-ul Abonamente vom găsi toate newsletter-ele la care suntem abonaţi, complet cu opţiune pentru dezabonare directă de la cele care nu ne mai interesează. În mod similar sunt grupate şi ofertele de cumpărături, tab-ul acestora arătând doar brand-urile de produse şi subiectele care ne interesează.

Pe lista îmbunătăţirilor intră şi Active Update, o funcţie responsabilă cu afişarea în timp real de notificări pentru mesajele primite, scoţând în evidenţă detalii cum ar fi statusul coletelor aflate în tranzit şi modificări în orarul de călătorie pentru biletele de avion comandate.

Noua interfaţă Yahoo Mail va fi disponibilă în aplicaţia pentru iOS şi Android începând cu data de 23 septembrie.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult