Un medic arată ce se întâmplă cu nivelul de oxigen al celor care poartă măști de protecție

21.07.2020
Un medic arată ce se întâmplă cu nivelul de oxigen al celor care poartă măști de protecție
Foto: Captură din video

Medicul irlandez Maitiu O Tuathail s-a săturat de cei care spun că purtarea de măști de protecție reduce nivelul de oxigen din sânge.

Doctorul a făcut un experiment. Și-a spus șase măști de protecție, apoi a făcut măsurători cu un aparat medical profesional.

Rezultatul: măștile de protecție, chiar și cele mai groase, nu reduc nivelul de oxigen din sânge. „Am reușit să îmi pun șase măști de față + nu au avut niciun efect asupra nivelurilor mele de oxigen!”, a scris O Tuathail pe Twitter.

Mulți oameni refuză să poarte măști, în ciuda faptului că sunt eficiente

Studiile au arătat că folosirea măștilor de protecție reprezintă o măsură foarte eficientă pentru combaterea COVID-19, alături de spălatul pe mâini frecvent și păstrarea distanței față de alte persoane.

Chiar și așa, oamenii protestează în multe zone ale lumii împotriva măsurilor care fac obligatorie purtarea de măști în spațiile interioare.


În pandemie, măștile de protecție au evoluat, pentru a se adapta la nevoile utilizatorilor. Au apărut modele care mai de care mai interesante.

Amazfit Aeri este o mască de protecție transparentă, care se dezinfectează singură. Pentru cei care încă sunt de părere că măștile afectează respirația, avem vești bune. În curând va fi disponibilă pe piață masca de protecție transparentă, prin care utilizatorii pot respira foarte ușor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult