Amazfit Aeri este o mască de protecție transparentă, care se dezinfectează singură

04.05.2020
Amazfit Aeri este o mască de protecție transparentă, care se dezinfectează singură

Compania chineză Hunami, producătorul dispozitivelor purtabile Amazfit, dezvoltă Amazfit Aeri, o mască de protecție transparentă, capabilă să se dezinfecteze singură.

Mai mult, Amazfit Aeri le va permite utilizatorilor să își deblocheze telefoanele folosind funcțiile de recunoaștere facială, transmite CNET.

Masca, de tip N95, vine cu filtre de aer detașabile care includ emițătoare UV. Atunci când Amazfit Aeri este conectată la o sursă de energie, luminile se aprind, iar în câteva minute dezinfecția este completă.

Fiecare filtru va fi eficient timp de o lună și jumătate. Prin comparație, filtrele de pe mășțile obișnuite N95 oferă protecție timp de maxim opt ore.

Partea transparentă a măștii va fi realizată dintr-un material care nu se aburește. Mai mult, dispozitivul va avea design modular care va permite atașarea de accesorii, precum un vizor sau un ventilator, pentru cei care aleargă, de exemplu.

Hunami a realizat primele prototipuri, dar produsul final va ajunge pe piață în șase luni. Nu știm, deocamdată, nimic despre preț, dar un purtător de cuvânt al companiei a spus că masca va fi accesibilă.

În această perioadă mai multe companii de tehnologie au dezvoltat produse care ajută în pandemie. Dronele care luptă împotriva coronavirusului pot dezinfecta zone greu accesibile sau lua temperatura oamenilor, iar firma chineză Rokid a dezvoltat o pereche de ochelari care care detectează COVID-19.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult