NVIDIA ar putea cumpăra Arm Holdings de la SoftBank

23.07.2020
NVIDIA ar putea cumpăra Arm Holdings de la SoftBank

După ce Apple a luat în considerare cumpărarea diviziei Arm Holdings de la SoftBank, dar a decis să nu o facă, acum NVIDIA pare să fie la rând. Producătorul de cipuri grafice și mai nou de soluții hardware pentru servere, supercomputere și sisteme auto, ar putea să intre în posesia companiei care dezvoltă arhitectura ARM. SoftBank pare să caute un client pentru aceasta, după ce a cumpărat Arm ăn 2016 pentru suma de 36 de miliarde de dolari.

NVIDIA ar putea deveni cea mai importantă companie de tehnologie după achiziția Arm

În timp ce nu știm încă la ce valoare s-ar putea ridica o astfel de tranzacție, cu siguranță prețul a crescut între timp. ARM este una dintre cele mai importante tehnologii din acest moment. Toate smartphone-urile și tabletele folosesc cipuri bazate pe această arhitectură. De asemenea, majoritatea dispozitivelor inteligente din gama Internet of Things, care sunt așteptate să crească și mai mult în popularitate în următorii ani folosesc astfel de cipuri.

Apoi, piața de PC-uri începe să se îndrepte ușor spre soluții alternative la arhitectura x86 folosită de Intel și AMD. În timp ce alte companii au anunțat și lansat computere cu procesoare ARM în trecut, Apple a fost prima companie care a anunțat că pariază totul pe această arhitectură. Începând din această toamnă, computerele Mac noi vor fi echipate cu procesoare proprietare Apple, bazate pe arhitectura ARM.

Astfel în cazul în care NVIDIA ar cumpăra Arm, compania ar fi cumva în controlul întregii piețe de dispozitive electronice. Compania a dezvoltat de-a lungul timpului și propriile soluții bazate pe arhitectura ARM. Gama de chipset-uri Tegra a fost însă un efort care s-a dovedit a fi ineficient pentru dispozitive portabile precum telefoane și tablete. Acestea au ajuns într-un final pe TV box-urile NVIDIA Shield cu Android TV și pe consolele portabile Nintendo Switch.

Acum, îngrijorarea comunității de tehnologie ar fi că NVIDIA ar putea cumpăra Arm pentru avantaje proprii și limitarea accesului la aceste tehnologii pentru parteneri. Compania ar putea să dezvolte astfel produse proprietare la care concurenții nu ar avea acces. O astfel de tranzacție va trebui cu siguranță aprobată de autorități. NVIDIA este o companie americană, în timp ce Arm are sediul în Marea Britanie. Autoritățile ambelor țări ar trebui să cadă de acord pentru o astfel de tranzacție, care ar putea avea efecte la nivel mondial.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult