Primul benchmark cu Surface Duo. Cât de performant este telefonul cu două ecrane de la Microsoft

21.08.2020
Primul benchmark cu Surface Duo. Cât de performant este telefonul cu două ecrane de la Microsoft

Primul benchmark cu noul Microsoft Surface Duo sugerează că va fi unul dintre dispozitivele mai performante din piață, chiar dacă vine echipat cu un hardware care era relevant mai degrabă anul trecut. Aceste informații vin din baza de date GeekBench, unde un test realizat cu telefonul cu două ecrane de la Microsoft demonstrează că chipset-ul Snapdragon 855 integrat poate ține pasul chiar și cu noul Snapdragon 865 din anumite puncte de vedere.

Scorul din primul benchmark cu Surface Duo este încurajator

Discuția din jurul lui Surface Duo rămâne însă legată de faptul că pentru 1.400 de dolari americani, primești doar un telefon echipat cu un procesor de top de anul trecut, fără 5G. Acesta este același preț pe care Samsung îl cere pe un Galaxy Note20 Ultra de top, sau un model Galaxy Z Flip, cu ecran pliabil. Probabil că Microsoft va împinge mult mai mult funcțiile de productivitate cu două ecrane pentru a justifica prețul, întrucât performanța va fi sub modelele flagship din prezent.

Totuși, diferența nu este atât de mare pe cât am fi crezut. Testul de GeekBench demonstrează că din punct de vedere al procesării în aplicații Single-Core, telefonul va putea ține pasul cu modelele din prezent. În Multi-Core însă, performanța va fi mai slabă, dar nu cu mult. Tot benchmark-ul GeekBench sugerează însă că există și o versiune Surface Duo echipată cu doar 6 GB memorie RAM.

benchmark surface duo

În condițiile în care multitasking-ul și utilizarea a două ecrane în tandem pare să fie prioritatea acestui dispozitiv, 6 GB memorie RAM pot părea puțini pentru platforma Android. Asta și pentru că multe dintre dispozitivele din ultima vreme vin cu 4 sau 6 GB minimum, la prețuri de 4-5 ori mai mici. Alte telefoane în gama aceasta de preț au câte 12 sau chiar 16 GB memorie RAM. Există posibilitatea ca Microsoft să integreze un sistem proprietar de gestionare a memoriei RAM în Android, întrucât și interfața și multe alte aspecte ale sistemului de operare au suferit modificări majore pe Surface Duo.

Microsoft Surface Duo se lansează în SUA pe data de 10 septembrie.

sursa: GeekBench

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult