În urma interzicerii TikTok, CEO-ul companiei cere ajutor din partea Facebook și Instagram

20.09.2020
În urma interzicerii TikTok, CEO-ul companiei cere ajutor din partea Facebook și Instagram

Începând de astăzi, 20 septembrie, TikTok, alături de aplicația WeChat, sunt indisponibile pentru download în SUA de pe platformele Google Play Store și Apple App Store. Donald Trump a semant în urmă cu două zile un ordin judecătoresc care interzice aceste platforme și aplică și alte restricții asupra lor, precum colaborarea cu alte companii americane. În cazul TikTok însă, acest lucru se va întâmpla de pe 12 noiembrie, în timp ce WeChat primește aceste sancțiuni direct. CEO-ul interimar TikTok cere însă ajutor de la concurență, căutând suport din partea Facebook și Instagram.

TikTok cere ajutor de la concurentul principal, care îi copiază funcțiile

Vanessa Pappas, CEO-ul interimar al TikTok a publicat pe contul său de Twitter un mesaj prin care cere suportul reprezentanților Facebook și Instagram. Chiar dacă TikTok va rămâne activ până pe 12 noiembrie, moment în care, teoretic, accesul la aplicație ar putea fi blocat la nivel național în SUA, aplicația nu mai poate fi descărcată pe dispozitivele mobile. Trump speră ca prin aceste restricții să accelereze procesul prin care Oracle preia controlul unei părți ale rețelei TikTok.

Adam Mosseri, șeful Instagram, a publicat pe contul său de Twitter un mesaj prin care spune că „interzicerea TikTok poate avea efecte negative pentru Instagram, Facebook și întregul internet” și că „majoritatea utilizatorilor de Instagram sunt din afara SUA, și tot acolo este și potențialul nostru de creștere. Pe termen lung, costurile altor țări care ar putea face cereri agresive și care ne-ar putea interzice în următorul deceniu ar putea fi mai mari decât încetinirea unui competitor de astăzi.”

CEO-ul TikTok i-a răspuns lui Mosseri cu un mesaj în care aprobă ceea ce a spus: „Suntem de acord că acest tip de interzicere ar fi dăunătoare industriei. Invităm Facebook și Instagram să ni se alături public și să susțină plângerea noastră în tribunal. Acesta este un moment în care să punem competiția deoparte și să ne concentrăm pe principiile importante precum libertatea de expresie și aplicarea legii.”

Este interesantă această situație, mai ales în condițiile în care zvonurile spun că TikTok îl curtează pe Kevin Systrom, co-fondator Instagram, care a părăsit compania în urmă cu câțiva ani.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News