CEO-ul TikTok a demisionat la presiunea autorităților SUA

27.08.2020
CEO-ul TikTok a demisionat la presiunea autorităților SUA

În urmă cu trei luni, TikTok se lăuda cu noul său CEO, angajat direct de la Disney, după lansarea de succes a platformei de streaming Disney+. Kevin Mayer are experiență în dezvoltarea și conducerea platformelor online, însă cele mai recente probleme cu care se confruntă compania care l-a angajat recent par să îl fi speriat mai mult decât se aștepta atunci când a acceptat acest rol. Astfel, acesta și-a anunțat demisia, citând chiar situația tensionată dintre China și SUA.

Kevin Mayer era CEO TikTok din luna mai

Platforma TikTok este dezvoltată de compania chineză ByteDance. Întrucât este vorba despre o companie din China, autoritățile americane spun că aceasta poate colecta date despre cetățenii americani și le poate furniza autorităților chineze, deci permiterea acesteia să funcționeze pe teritoriul țării este o amenințare la securitatea națională. Donald Trump, președintele Americii, a oferit astfel un termen de 90 de zile celor de la ByteDance să vândă operațiunile TikTok către o companie americană, dacă doresc să păstreze platforma activă în SUA.

Companii precum Microsoft și Oracle s-au arătat interesate de această achiziție, însă între timp, TikTok dă în judecată autoritățile americane.

Kevin Mayer, în schimb, CEO-ul TikTok și-a anunțat angajatorii că se retrage din acest post. Motivul, conform New York Times, este presiunea din partea autorităților americane pentru legăturile pe care le are cu China din această poziție. Publicația spune că Mayer nu se aștepta ca TikTok să fie în centrul tensiunilor dintre China și SUA și că nu pentru asta a acceptat acest rol.

TikTok a oferit prin intermediul reprezentanților săi o declarație referitoare la această situație pentru TechCrunch:

„Observăm că dinamica politică a ultimelor câtorva luni au schimbat semnificativ rolul pe care Kevin l-ar fi avut în următoarea perioadă și respectăm pe deplin decizia sa. Îi mulțumim pentru timpul acordat companiei și îi dorim numai bine.”

Urmărește Go4IT.ro pe Google News