Vivo propune un telefon cu cameră frontală retractabilă și detașabilă

11.10.2020
Vivo propune un telefon cu cameră frontală retractabilă și detașabilă

Chiar dacă telefoanele sale nu se vând foarte mult în afara Chinei, Vivo este un producător de smartphone-uri care a reușit să aducă pe piață multe inovații. Compania este creditată drept prima care a oferit un smartphone cu o cameră retractabilă, dar și prima care a integrat un senzor de amprentă într-un ecran de telefon. Se pare că Vivo se pregătește acum să fie și prima companie care oferă un smartphone cu o cameră retractabilă detașabilă, conform unui premium de design pe care l-a câștigat recent.

Telefonul Vivo cu cameră detașabilă a primit deja un premium Red Dot pentru design

Premiile Red Dot în design sunt recunoscute la nivel mondial și au o anume greutate atunci când sunt acordate. Anul acesta, Red Dot a acordat un premiu pentru design companiei Vivo care a prezentat un concept de smartphone nemaivăzut până acum. Acesta arată ca un telefon obișnuit și pare să fie echipat cu o cameră duală retractabilă în partea de sus. Până aici nu este nimic neobișnuit, însă Vivo propune ca această cameră să fie complet detașabilă.

Aceasta pare să fie montată pe telefon folosind un port proprietar cu contacte electronice și probabil magneți. Cel mai interesant lucru este însă faptul că această cameră poate opera independent de smartphone și poate fi controlată cu ajutorul vocii. Descrierea oficială, disponibilă pe site-ul Red Dot, dezvăluie mai multe detalii despre camera detașabilă, care se numește IFEA:

„IFEA are multiple accesorii și suportă mecanisme cu diferite moduri pentru a-i îmbunătățit stabilitatea și stocarea. Astfel, clipuri video pot fi realizate în timp ce mergi sau în timpul activităților sportive, fără să compromiți calitatea vizuală sau stabilizarea. Dispozitivul poate fi folosit și împreună cu camera originală a telefonului.”

IFEA pare să fie un sistem de camere modular, care se conectează și la alte accesorii

Astfel, IFEA pare să fie construit mai degrabă precum un sistem modular, cu diverse accesorii, unul dintre acestea fiind chiar telefonul. Și că tot veni vorba despre acesta, dispozitivul pe care se atașează camera IFEA pare să fie foarte armonios în design, oferind un ecran complet și margini foarte rotunjite, cât și un capac elegant pe partea din spate.

vivo ifea front back

Fiind vorba însă despre un simplu concept, este posibil să treacă câțiva ani până când vom vedea un sistem de genul IFEA pe piață. Totuși, Vivo a demonstrat în anii precedenți că poate să aducă noi tehnologii pe piață, compania chineză fiind una dintre primele care a demonstrat un telefon cu cameră sub display în stadiu de prototip: modelul Vivo Apex.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult