TSMC poate livra din nou cipuri către Huawei, dar nu cele pe care și le dorește

12.10.2020
TSMC poate livra din nou cipuri către Huawei, dar nu cele pe care și le dorește

Dacă fără serviciile Google pe telefoanele sale, Huawei a putut continua fără foarte mari probleme să producă noi modele, fără procesoarele Kirin și fără posibilitatea de a cumpăra alternative de la parteneri, compania are mari probleme. TSMC, partenerul taiwanez al companiei care dezvolta procesoarele Huawei în fabricile sale, a primit interdicție din partea SUA în urmă cu doar câteva luni să continue parteneriatul, însă, de curând, compania ar fi obținut o licență care slăbește puțin restricțiile. Din păcate, veștile nu sunt tocmai bune pentru Huawei.

TSMC va putea produce cipuri pe tehnologii mai vechi pentru Huawei

Conform Sina, site chinez de știri, TSMC are acum o licență prin care poate să vândă din nou cipuri către Huawei. Se pare însă că această licență este extrem de limitată și nu va ajuta de fapt Huawei să producă noi chipset-uri Kirin pentru smartphone-uri. Cel puțin nu din generațiile foarte noi.

Se pare că autoritățile SUA au oferit către TSMC o licență pentru a putea produce pentru Huawei cipuri pe noduri de fabricație „mature”, adică din generații mai vechi. Astfel, va putea produce soluții de procesare pentru producătorul chinez pe noduri de 28nm sau mai vechi, însă nu pe cele din ultimii câțiva ani.

Având în vedere că noul Kirin 9000 este construit pe 5nm, iar generațiile anterioare Kirin 990 și 980 și 970 pe 7, respectiv 10nm, Huawei ar trebui să se întoarcă la tehnologia pe care o folosea când a intrat pe piața de smartphone-uri pentru a putea comanda cipuri de la TSMC.

Conform Sina, TSMC a primit această licență extrem de limitată pentru că urmează să construiască o fabrică de procesoare în SUA. Totuși, nu este tocmai clar ce beneficii va avea de pe urma licenței, întrucât este greu de crezut că Huawei va plasa prea multe comenzi pentru tehnologie atât de veche.

sursa: Sina via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult