Asus pregătește ROG Phone 5, telefon cu Snapdragon 888 la preț sub 500 dolari

19.02.2021
Asus pregătește ROG Phone 5, telefon cu Snapdragon 888 la preț sub 500 dolari

Asus confirmă lansarea ROG Phone 5 pentru data de 10 martie, telefonul urmând să vină echipat cu chipsetul Snapdragon 888 și acumulator de 6000 mAh.

Deși numerotarea aleasă ar indica altceva, ROG Phone 5 chiar este succesor pentru modelul ROG Phone 3, producătorul ASUS decizând să sară peste un număr de versiune pentru a evita superstițiile asiaticilor față de semnificația cifrei 4. Nicio problemă, s-a mai întâmplat și în trecut și la alți producători smartphone.

Trecut deja pe la autoritatea TENAA, responsabilă cu certificarea echipamentelor de comunicații wireless pentru punerea în vânzare pe piața din China, ROG Phone 5 și-a dezvăluit o parte dintre specificațiile esențiale.

ROG Phone 5

Identificat cu numele de cod ASUS_I005DA, telefonul apare cu sistemul de iluminare RGB matrix Aura Lighting, activ pe capacul din spate și personalizabil din software. În mod implicit, acesta redă logo-ul ASUS ROG.

Potrivit descrierii apărute în catalogul TENAA, ROG Phone 5 este un telefon cu ecran OLED de 6.78 inch, oferind rezoluție FHD+ și rată de refresh la 144 Hz. La fel ca predecesorul ROG Phone 3, telefonul vine cu acumulator de 6000mAh în configurație 2x 3000mAh, cele două celule Li-Ion permițând încărcarea simultană folosind o putere combinată de 65W în modul fast-charge.

Livrat într-o carcasă cu dimensiuni 172.834 x 77.252 x 10.29 mm, noul ROG Phone pare să ruleze doar versiunea Android 11, rămânând de văzut dacă producătorul Asus va livra actualizarea Android 12 la momentul lansării, sau mai târziu. Potrivit zvonurilor, telefonul va fi oferit în două versiuni, cu 8GB și 12GB memorie RAM, ambele echipate cu o cameră foto principală de 64MP.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult