LG ar putea abandona planurile pentru lansarea unui telefon rulabil cu Android în 2021

23.02.2021
LG ar putea abandona planurile pentru lansarea unui telefon rulabil cu Android în 2021

Așteptat să fie dezvăluit cu ocazia CES 2021, noul telefon LG cu ecran rulabil ar putea să nu mai vadă lumina zilei, surse apropiate producătorului sud-coreean anunțând abandonarea acestui proiect.

LG Rollable urma să fie cel de-al doilea dispozitiv creat sub inițiativa Project Explorer, după modelul LG Wing, rivalul Samsung fructificând experiența cumulată pe segmentul televizoare rulabile.

Potrivit Yonhap News , LG a cerut furnizorilor săi, inclusiv producătorul de afișaje BOE, să oprească proiectul. Surse din industrie spun că LG ar putea renunța complet la proiectul telefonului cu ecran rulabil, deși compania nu a confirmat încă nimic oficial.

Vestea nu ar fi chiar o surpriză, LG indicând săptămânile trecute că ar fi pregătit să renunțe la business-ul de producător smartphone. Unele surse vorbesc chiar despre planuri pentru vânzarea acestei ramuri a companiei, indicând și un posibil cumpărător – conglomeratul vietnamez Vingroup.

Deși motivele exacte pentru care LG a decis să renunțe la acest dispozitiv nu sunt cunoscute, surse din industrie speculează că „ritmul dezvoltării smartphone-urilor rulabile LG ar fi fost fi mai lent decât aștepta conducerea companiei” apărând riscul unui start ratat în fața principalilor rivali din industrie, eventual, cu un produs care nu se ridică la nivelul așteptărilor.

telefon rulabil
foto: LetsGoDigital

Datele furnizate de Counterpoint Research arată că LG a livrat doar 24,7 milioane de smartphone-uri în 2020, în scădere cu 13% față de 2019. Totodată, divizia de smartphone-uri LG nu a înregistrat profit din T2 2015, cumulând până anul trecut pierderi operaționale de 4,5 miliarde dolari. În acest context, lansarea unui telefon rulabil ar  fi un pariu riscant pentru LG, decizia abandonării acestui plan la primele semene de slăbiciune fiind ușor de înțeles.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult