LG anunță Wing 5G: un telefon slider cu două ecrane și cameră „gimbal”

15.09.2020
LG anunță Wing 5G: un telefon slider cu două ecrane și cameră „gimbal”

LG a anunțat în sfârșit modelul Wing 5G, telefonul cu slider la 90 de grade și două ecrane, despre care am auzit în ultimele câteva luni din zvonuri. Se pare că acest model integrează mai multe funcții avansate decât ne-am fi așteptat inițial, acesta fiind echipat și cu o cameră neobișnuită, capabilă să ofere filmări în stil „gimbal”, cu tot cu funcții de stabilizare și panning în patru direcții, chiar dacă integrează doar camere fixe.

LG Wing 5G vine cu o configurație de medie, dar un design ieșit din comun

La fel ca modelul Velvet 5G, noul smartphone cu design neobișnuit de la LG, este un dispozitiv din gama mid-range premium. Astfel, este echipat cu un chipset Snapdragon 765, 8 GB memorie RAM și 256 GB stocare internă. Telefonul are și slot microSD, un acumulator de 4.000 mAh și o cameră frontală retractabilă, în partea de sus. De altfel, design-ul telefonului nu ar permite integrarea unei camere în colțul de sus al ecranului sau chiar pe centru, pentru că ecranul principal se întoarce la 90 de grade printr-un sistem slider.

Acesta poziționează ecranul principal în partea de sus a dispozitivului pe orizontală, dezvăluind un ecran secundar pe format mai pătrat, în partea de jos. Ecranul principal are diagonală de 6,8” și este recomandat pentru consum de conținut multimedia, în timp ce pe ecranul secundar pot apărea informații extra, butoane de control sau poate rula o aplicație separată.

lg wing 5g back

Spre diferență de alte dispozitive cu două ecrane din ultima perioadă, LG Wing nu pare să fie orientat pe productivitate. Scenariile propuse de LG în utilizare sunt afișarea unei aplicații de navigație în mașină pe ecranul principal și a unei aplicații de muzică pe cel secundar, sau rularea unui joc de curse pe ecranul principal și afișarea hărții cu circuitul pe cel secundar, deasupra. Dar cel mai interesant este însă cum dorește LG să ofere noi opțiuni de filmare pe acest dispozitiv.

Camera foto „gimbal” este cea mai interesantă funcție nouă

Față de Vivo, care a integrat un adevărat sistem de tip gimbal pe modelul X50, LG încearcă să ofere o experiență similară folosind două camere ultra-wide. Pe spatele telefonului avem trei senzori: unul principal de 64 megapixeli, wide și doi senzori de 13, respectiv 12 megapixeli, cu obiective ultra-wide. Acești doi senzori pot acoperi împreună o mare parte a câmpului vizual, iar modul de filmare gimbal permite o funcție nemaivăzută până acum pe un telefon.

Practic, telefonul face crop în centrul imaginii și folosește ambele camere pentru a putea să miști perspectiva în sus, jos, stânga sau dreapta, fără să miști telefonul. Având la dispoziție atât de multă perspectivă în plus, acest mod de filmare oferă și o stabilizare electronică eficientă. Senzorii ultra-wide par să fie asamblați la orientare la 90 de grade, deci va trebui să folosești telefonul pentru filmări ultra-wide în mod portret, cu ecranul glisabil în poziția deschisă.

lg wing 5g apps

Cel mai interesant lucru este însă faptul că LG Wing arată ca un telefon normal în majoritatea timpului și devine un model cu două ecrane doar dacă vrei să îl folosești așa. Desigur, este puțin mai gros și mai greu decât alte modele, însă nu extrem de mult. La 10,9 mm grosime și 260 de grame greutate, acesta este în ton cu alte modele cu două ecran de pe piață.

Specificații

  • Ecran principal: 6,8″ Full HD+ (2.460 x 1.080 pixeli), P-OLED
  • Ecran secundar: 3,9″ 1.080 x 1.240 pixeli, G-OLED
  • Procesor: Snapdragon 765
  • RAM: 8GB
  • Stocare: 256 GB
  • Card: da, microSD
  • Camera principală: 64 MP f/1.8, OIS + 13 MP f/1.9 + 12 MP f/2.2
  • Camera frontală: 32 MP f/1.9
  • Connectivitate: 5G, 4G, Wi-Fi ac, Bluetooth 5.0
  • Baterie: 4.000 mAh, încărcare QuickCharge 4.0+
  • Greutate: 260 g
  • Dimensiuni: 169,5 x 74,5 x 10,9 mm
  • Altele: senzor de amprentă sub display, rezistență IP54, MIL-STD-810G

Telefonul se lansează la un preț de 1.000 de euro și nu va fi ultimul model din gama experimentală „Explorer”. Deja LG sugerează că va lansa un telefon cu ecran care se extinde într-o parte, folosind cel mai probabil un ecran flexibil.

via GIPHY

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult