LG renunță la high-end? Producătorul coreean ar putea să sară peste Snapdragon 875

19.10.2020
LG renunță la high-end? Producătorul coreean ar putea să sară peste Snapdragon 875

Ultimele câteva telefoane de la LG au fost livrate cu funcții pe care le găsim de obicei pe dispozitive premium, precum încărcare wireless sau rezistență la apă, dar acestea au fost echipate cu procesoare din gama de medie. Se pare că această strategie este una pe termen cel puțin mediu, întrucât compania sud coreeană nu plănuiește să lanseze nici anul viitor un model echipat cu componente high-end. Conform insiderilor din coreea și Hong Kong, LG va sări și peste chipset-ul Snapdragon 875, după ce aproape a trecut complet peste 865.

LG nu a lansat un telefon high-end în 2020 și nu o va face nici în 2021

Anul acesta, LG nu a lansat decât un smartphone cu componente high-end: LG V60, pe care nu l-a promovat foarte mult. Cele două modele ale companiei care au primit atenție au fost LG Velvet, lansat în primăvară și LG Wing, proaspăt lansat, cu un design cel puțin ciudat. Ambele au însă în comun platforma hardware Snapdragon 765 de la Qualcomm, cea mai ieftină soluție cu un nivel de performanță cât de cât ridicat pentru a putea oferi și conectivitate 5G. Cu toate acestea, modelele sale nu au fost tocmai ieftine, din cauza costurilor ridicate ale implementării 5G, dar și capabilităților extra precum ecranul rotativ de pe Wing.

Conform unui raport din Hong Kong, citat de Sleepy Kuma, leaker cunoscut, se pare că LG a plasat o comandă foarte mare pentru următorul chipset mid-range de la Qualcomm, modelul Snapdragon 775, care va fi cel mai probabil anunțat în luna decembrie.

Tot în decembrie este așteptat și Snapdragon 875, care va fi regăsit cel mai probabil în smartphone-urile de top ale anului viitor. Se pare însă că mai mulți producători merg în această direcție, însă LG este cel mai proeminent. De exemplu, Google a ales pentru Pixel 5 același Snapdragon 765, chiar dacă generațiile precedente foloseau chipset-uri high-end.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult