Netflix va descărca automat filme și seriale pe telefonul tău în baza algoritmului

23.02.2021
Netflix va descărca automat filme și seriale pe telefonul tău în baza algoritmului

Funcția Smart Downloads din cadrul aplicației Netflix de mobil primește acum o capabilitate și mai „inteligentă”. Nu doar că îți șterge automat episoadele pe care le-ai văzut deja de pe memoria internă a telefonului, dar poate să descarce automat, fără să te întrebe, filme și seriale pe care serviciul consideră că ai dori să le urmărești. Acest lucru se face pe baza obiceiurilor de consum ale utilizatorului, dar este totuși o funcție opțională.

Aplicația Netflix va descărca automat filme și seriale pe baza recomandărilor algoritmului

Netflix încearcă astfel să ofere recomandări de filme și seriale, chiar și celor care nu au o conexiune stabilă la internet. Dacă te regăsești într-o zonă cu internet de slabă calitate, sau dacă ești undeva unde nu există o conexiune deloc, precum într-un avion, vei putea să vizionezi filme și seriale pe care nu ai ales să le descarci manual. Această funcție funcționează însă doar pe conexiuni Wi-Fi, deci nu există pericolul de a descărca automat conținut pe o conexiune de date 4G sau 5G, care ar putea aduce de la sine costuri extra.

Desigur, aceleași limitări pe care Netflix le are pentru download-uri în cadrul aplicației de mobil se aplică și aici. Astfel, serviciul nu deține o licență pentru download pentru conținutul găzduit, show-urile respectiv nu vor putea să fie descărcate nici manual, nici automat, chiar dacă algoritmii serviciului recomandă acest conținut.

Noua capabilitate a fost deja lansată pe Android și este disponibilă în cea mai recentă versiune a aplicației, iar pe iOS vor fi pornite teste în acest sens. Această funcție nu a fost însă confirmată pentru disponibilitate în cadrul aplicației de PC, precum cea din Microsoft Store pentru Windows 10, sau pentru alte platforme precum pentru televizoare inteligente, console de jocuri sau alte dispozitive de acest gen. Din fericire, aceasta nu este activată implicit, ci trebuie ca utilizatorul să aleagă să o activeze pentru a începe download-uri automate.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult