Care sunt noile scurtături din tastatură pentru Windows 11. Trebuie să le știi

14.07.2021
Care sunt noile scurtături din tastatură pentru Windows 11. Trebuie să le știi

Windows 11 aduce mai mult decât o interfață nouă, Microsoft pregătind și noi comenzi rapide (scurtături) aplicabile din tastatură. Iată care sunt acestea.

Le vei putea folosi pentru a duce la îndeplinire mai repede activitățile obișnuite, folosind combinații de taste ușor de memorat și folosit ulterior.

Printre noile scurtături Windows 11 nou accesibile din tastatură se numără meniul Quick Settings, Notification Center, Widgets și Snap layouts:

  • Windows + A pentru acces rapid în meniul Quick Settings. Asociat cu  Action Center (înlocuitorul Control Panel), panoul Quick Settings oferă acces la setări Windows 11 esențiale, cum ar fi meniul Bluetooth, modul de noapte, alarme și setări pentru accesibilitate.
  • Windows + N permite accesarea meniului Notification Center. Parte din experiența Action Center, acesta redă alertele de sistem și notificări emise de aplicațiile active.
  • Windows + W permite accesarea listei de widget-uri. Suportate și sub Windows 10, extensiile de tip widget pot afișa tot felul de informații interesante, cum ar fi starea vremii, ultimele știri și listele salvate cu aplicația Microsoft To-Do
  • Windows + Z permite accesarea setărilor Snap layouts. Acestea folosesc la organizarea rapidă a ferestrelor Windows, folosind tipare prestabilite. În funcție de mărimea ecranului, poți selecta între până la șase modele de organizare din lista afișată pe ecran.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult