Elon Musk confirmă: Tesla va lăsa și posesorii de alte automobile să folosească rețeaua Supercharger

21.07.2021
Elon Musk confirmă: Tesla va lăsa și posesorii de alte automobile să folosească rețeaua Supercharger
Foto: Pixabay

Elon Musk a confirmat faptul că Tesla plănuiește să permită accesul la rețeaua Supercharger și pentru posesorii de automobile electrice produse de alte mărci.

Rețeaua de stații de încărcare rapidă Supercharger este, în acest moment, cea mai mare din lume și acoperă inclusiv trasee „exotice”, precum Drumul Mătăsii.

Tesla a fost nevoită să își dezvolte propria infrastructură deoarece în primii săi ani de activitate nu avea pe cine se baza pentru a le oferi clienților energie pentru vehicule.

În acest moment sunt 25.000 de puncte de încărcare Supercharger în 2.700 de stații din întreaga lume.

Tesla a transmis mai demult că este dispusă să ofere acces la rețeaua sa și pentru alte vehicule, dar doar dacă ceilalți producători auto sunt dispuși să susțină și ei costurile rețelei.

În Norvegia, compania va deschide accesul la infrastructura sa pentru a putea beneficia de subvențiile oferite de guvern.

Din păcate, conectorii folosiți pentru încărcarea vehiculelor electrice nu sunt standardizați peste tot în lume. De aceea, Tesla va trebui să ofere, în America, adaptoare la punctele sale de încărcare, pentru ca acestea să poată fi folosite de automobile Volkswagen sau BMW, de exemplu.

În mijloc apare conectorul proprietar Tesla. (Foto: Wikipedia)

Musk a declarat că Tesla a creat propriul conector deoarece la vremea respectivă nu existau standarde în domeniu, iar compania era singurul producător de vehicule electrice cu autonomie mare.

În Europa, Tesla folosește standardul CCS (Combined Charging System), așa că va fi mai ușor pentru companie să permită accesul altor mașini electrice la rețeaua Supercharger.

Sistem CCS. (Foto: Wikipedia)

Sursa: Electrek

CITEȘTE ȘI:

70% din stațiile de încărcare pentru mașini electrice din UE se găsesc în trei țări

Viitorul bateriilor pentru mașini electrice stă pe fundul oceanului?

Omul care a comandat o Tesla Model S Plaid, de 130.000 de dolari, pentru a o dezasambla

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult