Tesla a construit stații de încărcare de-a lungul Drumului Mătăsii

22.06.2021
Tesla a construit stații de încărcare de-a lungul Drumului Mătăsii
Porțiune de pe noul Drum al Mătăsii (Foto: Shutterstock)

Tesla, cel mai mare producător mondial de automobile electrice, a anunțat că a construit stații de încărcare de-a lungul Drumului Mătăsii, care are o lungime de 5.000 de km.

Faimoasa rută, folosită încă din antichitate, traversează China de la est la vest. Tesla a construit 27 de stații Supercharger pe traseul care acoperă nouă orașe.

Drumul Mătăsii modern pornește din orașul estic Zhoushan și se termină în vest în Horgos, la granița cu Kazakhstanul.

Ce pot vizita pe Drumul Mătăsii posesorii de mașini Tesla

Posesorii de Tesla care se aventurează pe traseu vor putea vizita atracții turistice – precum Deșertul Kumtag, Vulcanul Turfan sau Lacul Sayram – fără să se teamă că rămân fără energie electrică. Cea mai mare distanță între două stații de încărcare este de 300 de km.

China este cea mai mare piață pentru mașinile electrice, iar Tesla are acolo singura sa fabrică din afara SUA. Compania urmează să mai deschidă una în Germania.

Noul anunț ar putea fi o încercare de a restaura imaginea mărcii în China. Mașinile Tesla au fost interzise în bazele militare, deoarece autoritățile chineze se tem că acestea ar putea fi folosite pentru spionaj. Mai mult, protestul unei cliente nemulțumite, la Shanghai Auto Show în aprilie, a făcut înconjurul lumii.

Sursa: Bloomberg

CITEȘTE ȘI:

Statul în care sunt mai multe stații de încărcare decât automobile electrice

China a trimis trei astronauți pe noua stație spațială Tianhe

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult