Noi informații sugerează că iPhone 14 Pro va renunța la notch pentru un „hole punch”

09.12.2021
Noi informații sugerează că iPhone 14 Pro va renunța la notch pentru un „hole punch”

Noi informații despre următoarea generație de smartphone-uri Apple sugerează că notch-ul va fi eliminat, cel puțin de pe o parte dintre modele. iPhone 14 Pro și Pro Max, variantele superioare, vor primi ecrane noi, care nu vor mai avea celebrul decupaj din partea de sus. În locul său va fi implementată o cameră frontală de tip „hole punch”, așa cum vedem de câțiva ani pe dispozitivele cu Android. Nu este clar ce se va întâmpla cu sistemul Face ID.

Samsung va produce panelurile de pe iPhone 14 Pro

În 2017, Apple a pariat pe tehnologia Face ID odată cu lansarea iPhone X, renunțând astfel la sistemul de amprentă Touch ID, care a debutat cu câțiva ani în urmă pe iPhone 5S. Face ID este însă o tehnologie dependentă de mai mulți senzori și de un proiector de puncte, care poate să creeze o „hartă” 3D a feței utilizatorului. Toate acestea ocupă spațiu, iar notch-ul a fost singura soluție eficientă pentru a pune aceste componente pe partea din față a dispozitivelor.

iPhone-ul cu ecran perforat, care ar putea fi anunțat anul viitor, a mai fost în trecut prezentat de Jon Prosser. Acesta spunea că vom vedea un decupaj pentru cameră, însă restul sistemului Face ID ar putea fi ascuns în spatele ecranului. Momentan nu există indicii care ar putea sugera că Apple va renunța la Face ID, sau că va implementa din nou Touch ID. Totuși, compania a experimentat în ultimii ani cu Touch ID în butonul power, pe tabletele iPad Air și iPad Mini, dar și pe computerele MacBook din ultimii câțiva ani.

iPhone 14 pro

The Elec, publicație sud coreeană, susține că Samsung ar fi din nou compania aleasă pentru panelurile perforate, datorită procesului de fabricație foarte eficient, care decupează panelurile folosind lasere și care permite realizarea unui orificiu cât mai mic. Cu această ocazie, Samsung ar crește cu 50% producția de paneluri OLED perforate în fabrica sa din Vietnam. LG Display, este în continuare un candidat pentru a produce măcar o parte dintre ecranele pentru iPhone 14 Pro.

Referitor la design-ul telefoanelor iPhone 14 Pro și Pro Max, Jon Prosser, care a oferit și primele imagini 3D cu telefoanele, sugerează o întoarcere la design-ul iPhone 4, cu paneluri de sticlă mai groase, o ramă metalică între ele și butoane rotunde pentru volum. În prezent, panelurile de sticlă de pe iPhone 12 și 13 sunt adâncite în spatele ramei metalice. iPhone 14 Pro arată ca un „sandviș” de sticlă și metal din laterală, pe când pe modelele din prezent, se vede doar metalul.

sursa: The Elec, via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult