iPhone 14 Pro ar putea folosi ecrane LG perforate, fără „notch”

24.10.2021
iPhone 14 Pro ar putea folosi ecrane LG perforate, fără „notch”

Se pare că leak-urile referitoare la ecrane devin o sursă destul de bună pentru informații neoficiale, în special atunci când vorbim despre companii foarte secretoase, precum Apple. Seria de smartphone-uri iPhone 13 a arătat prima intenție a companiei de a reduce dimensiunile decupajului din ecran, după patru ani în care acesta a rămas neschimbat. Se pare că anul următor, cu iPhone 14 Pro, compania și-ar dori să renunțe complet la acest design și să adopte o alternativă pe care am mai văzut-o în ultimii ani: un panel perforat.

iPhone 14 Pro ar putea reduce din nou dimensiunea decupajului din ecran

Pentru că Apple a ales calea recunoașterii faciale, compania nu a putut renunța așa ușor la decupajul din ecran, așa cum au făcut-o mulți alți concurenți. Sistemul True Depth, responsabil pentru Face ID, abia a început să scadă în dimensiuni în 2021, iar în 2022 ar putea scădea destul pentru a putea fi integrat într-un decupaj în ecran mai mic, de forma unei pastile. Alte companii au folosit acest tip de decupaj în trecut, deci nu ar fi ceva tocmai nou pentru restul industriei, dar ar fi primul de acest gen, cu proiector de puncte, cameră cu infraroșu și cameră frontală într-un spațiu atât de mic.

iPhone 14 12

Se pare însă că Apple nu ar apela la Samsung, compania care a produs majoritatea panelurilor OLED de pe iPhone-uri din ultimii ani pentru această soluție. În schimb, LG ar putea fi partenerul care face trecerea de la notch la „hole punch”, conform mydrivers. Astfel, iPhone 14 ar putea fi încă un pas înainte pentru design-ul telefoanelor Apple.

De altfel, LG a ieșit recent de pe piața de smartphone-uri și nu mai este în concurență directă cu Apple. Acest lucru ar putea încuraja compania să lucreze mai degrabă cu LG, decât cu Samsung, concurentul său principal.

Modelele „standard” ar putea primi ecrane mai fluide

Alte companii se îndreptă deja spre camere ascunse sub ecran, însă Apple ar putea adopta această tehnologie abia atunci când ajunge la o oarecare maturitate. Momentan, faptul că fotografiile și filmările realizate cu camere integrate sub ecran sunt de o calitate inferioară, țin compania departe.

Publicația chineză menționează și faptul că modelele iPhone „standard” de anul viitor ar putea să ofere de asemenea ecrane „Pro Motion”, cu refresh rate variabil ridicat, la fel ca în cazul modelelor iPhone 13 Pro de anul acesta.

iPhone 14 01

Zvonuri despre un iPhone 14 cu ecran perforat circulau deja pe internet de câteva luni deja, Jon Prosser, unul dintre cei mai cunoscuți „leaker-i”, oferind chiar și imagini 3D cu noile telefoane, la doar câteva zile înainte de dezvăluirea seriei iPhone 13. Conform acelor imagini, Apple ar putea să aleagă un design similar cu iPhone 4, cu butoane de volum rotunde, o cameră foto plată, care nu iese în relief și un design de „sandviș” de sticlă și metal, puțin diferit față de ceea ce vedem pe iPhone 12 și 13, dar cu aceleași margini drepte.

sursa: MyDrivers via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult